Zadranin se naježio: Modrić u cijeloj karijeri nije doživio ono što je sinoć

Iskazano mu veliko poštovanje

Zadranin se naježio: Modrić u cijeloj karijeri nije doživio ono što je sinoć

Edmir Škorić

Luka Modrić neće osvojiti više medalja sa reprezentacijom Hrvatske, budući da je na posljednjem turniru u omiljenom dresu na veoma tragičan način ispao u grupnoj fazi. Istina je da postoji teoretska šansa da Vatreni prođu dalje, no u to više niko ne vjeruje.

Hrvatska je u Leipzigu igrala protiv Italije i trebala joj je pobjeda za plasman u osminu finala. Izgledalo je dobro kada je Luka Modrić u 55. minuti pogodio za 1:0. Fudbaler Real Madrida nije iskoristio penal, ali je u nastavku akcije zatresao mrežu Gigija Donnarumme.

Sve do 98. minute bilo je 1:0, a onda je Mattia Zaccagni sjajnim golom šokirao Hrvatsku, a kamere su odmah pokazale lice utučenog Luke Modrića koji je sjedio na klupi strepeći do samog kraja. Gol koji je vjerovatno okončao Modrićevu reprezentativnu karijeru.

Nakon utakmice, 38-godišnji veznjak pojavio se na press konferenciji, a ondje ga je dočekao jedan italijanski novinar koji je biranim riječima oduševio i samog Luku.

"Htio bih vam zahvaliti na svemu što ste pokazali ne samo danas, nego tokom cijele karijere. Još jednom ste se upisali u historiju kao vrhunski fudbaler Zabili ste gol iako ste prije toga promašili jedanaesterac", pohvalio je Hrvata italijanski novinar, a onda mu se obratio sa neobičnom molbom.

Oglasi

"Htio sam vas samo zamoliti da nikada ne završite karijeru jer ste jedan do najboljih igrača koje sam imao priliku komentarisati. Hvala vam".

Nakon toga, uslijedio je aplauz za izlaganje novinara, a njegove riječi su posebno iznenadile Zadranina.

Nije trebalo dugo čekati na Lukin odgovor.

"Hvala vam na ovim divnim riječima, od srca hvala. I ja bih želio igrati zauvijek, ali najvjerovatnije će doći trenutak kada ću morati objesiti kopačke o klin. Nastavit ću igrati, ne znam koliko još, ali hvala vam puno na riječima", istaknuo je Modrić. Na kraju se zahvalio novinaru i na materinjem jeziku predstavnika medija, iskazujući mu poštovanje.

Oglasi

Hrvatska još ima šanse za prolaz u 1/8 finala, ali su male. Čak četiri stvari morale bi se poklopiti, ali Modrić i saigrači čekat će rasplet u ostalim grupama.

Šta zapravo Hrvatskoj sada treba?

Hrvatima je potrebno da u grupi F Portugal u svojoj grupi ostvari pobjedu protiv Gruzije, te da Turska ostvari pobjedu protiv Češke.

Osim toga potrebno im je i da Engleska ostvari pobjedu protiv Slovenije sa tri ili više razlike, te da Danska dobije Srbiju.

U tom slučaju Hrvatska bi ostvarila prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva, ali jasno je da su šanse zaista jako male za to.

Što se tiče Italijana, oni su izborili meč sa Švicarskom u osmini finala i on je na programu u subotu 29. juna od 18 sati.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Hocel pjevati onog hr levata thompsona pjesme sada?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi