Luka Modrić otvoreno o mogućem odlasku, Florentino Perez je na potezu
Luka Modrić je spreman da i nakon 2020. godine nosi dres Reala, no ne pita se samo on...

Hrvat želi ostati, a šta želi klub?

Luka Modrić otvoreno o mogućem odlasku, Florentino Perez je na potezu

E. Škorić

Luka Modrić se već izvjesno vrijeme nalazi na izlaznim vratima Real Madrida, no još uvijek je član najtrofejnijeg evropskog kluba.

Modrić je i danas u meču protiv Seville postigao pogodak i odigrao fantastično, pa se sada smanjuju šanse da bi mogao na ljeto da napusti Real.

Podsjećamo, bio je u jednom trenutku na pragu Intera, sada se povezuje s Juventusom, ali sam Hrvat tvrdi da nema ništa protiv da ostane član Kraljeva.

"Imam još godinu i pol ugovora. To je dug period. Sretan sam ovdje kao prvog dana. Prekrasno se osjećam u Realu", rekao je Modrić.

Potom je "upozorio" predsjednika Reala Florentina Pereza...

"Rekao sam svoje. Želim da ostanem ovdje i nakon 2020. godine. Ako klub to želi, onda neće biti nikakvih problema", poručio je Modrić.

Navodno Luka traži veću platu od trenutne prema kojoj zarađuje šest i pol miliona eura po sezoni, a Inter mu je nudio 60 miliona eura za šest godina. Još uvijek je rano donositi zaključke, no ne bi bilo nikakvo iznenađenje da, poput Cristiana Ronalda, Modrić ode u Seriju A.

Mediji ga nisu štedjeli

Nedavno je španska Marca 'napala' Modrića, ali on je ubrzo zaigrao na visokom nivou i u skladu s priznanjima koje je dobio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Luka želi više nego što može. Trudi se, to je neosporno, no daleko je to za nekog ko je osvojio Zlatnu loptu. Nije on bi blizu igrača od prošle sezone", pisala je Marca.

Jasno je da će s dobrim igrama Reala i Modrića, mediji sve manje pisati o njegovom odlasku, ali kada njemu i ekipi ne ide, onda slijede žestoke kritike i razne glasine sa svih strana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi