Sudbina Realove legende visi o koncu - neke stvari je nemoguće ignorisati

Modrić odlazi stopama Ronalda?

Sudbina Realove legende visi o koncu - neke stvari je nemoguće ignorisati

Edmir Škorić

Ima ugovor s Real Madridom do kraja sezone, a klub još nije započeo pregovore o novom ugovoru, pa je moguće da će doći i do rastanka iako to niko ne želi.

Luka Modrić je već sezonama jedan od ključnih igrača Real Madrida, te je u posljednje vrijeme uvijek isticao da želi ostati u klubu, a to želi i sam klub. No, sada se već postavlja pitanje hoće li Hrvat ostati na Santiago Bernabeuu, budući da dolazi ponuda koju je teško ignorisati.

Kako je saznao madridski list AS, Modrića žele u Saudijskoj Arabiji i nude mu 50 miliona eura za dvije sezone.

Bogati Arapi žele da iskoriste činjenicu da Modrić još nije potpisao novi ugovor s Realom. Hrvat je na iskušenju velike zarade, iako trenutno zarađuje 12,5 miliona eura neto po sezoni u Realu. Ipak, Arapi nude dvostruko više novca za, realno gledajući, manje napore i manje stresa.

Real Madrid je svjestan da je Modrić dobio unosnu ponudu i neće je moći nadmašiti.

Dodatni problem za Real Madrid može predstavljati činjenica da je iduće godine Evropsko prvenstvo i "Modrić ne želi slijediti primjer Kroosa", odnosno ne namjerava završiti karijeru u reprezentaciji.

Oglasi

Vrijedi dodati da nogometaš još uvijek nije sjeo za stol za razgovore s čelnicima Real Madrida. Trenutno je klub produžio ugovor s Tonijem Kroosom na dodatnu sezonu i bori se za transfer Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund.

Real Madrid će se za Engleza boriti prije svega s Manchester Cityjem koji je za njega spreman platiti 100 miliona eura.

Luka Modrić je u Real Madrid došao u avgustu 2012. za 35 miliona eura iz Tottenhama. Od tada je Hrvat upisao više od 470 nastupa u svim takmičenjima, zabio 37 golova i upisao 77 asistencija. Za to vrijeme osvojio je pet naslova Lige prvaka, tri španska prvenstva i četiri nacionalna Superkupa.

Osvajanje četvrtog ligaškog naslova ove sezone je skoro nempguća misija s obzirom na veliki zaostatak za Barcelonom, ali ostaje borba za Ligu prvaka. Kraljeve očekuju u maju mečevi s Manchester Cityjem u polufinalu Lige prvaka, a imat će i finale Kupa protiv Osasune.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić je unatoč starosti jedan od ključnih za igru Reala, ali pitanje je šta će se sada dogoditi kada je stigla unosna ponuda iz Saudijske Arabije.

Luka bi mogao put svog bivšeg saigrača Cristiana Ronalda i mogao bi biti samo jedan u nizu mnogih velikih zvijezda koje će evropske timove zamijeniti timovima u Saudiji i to zahvaljujući bogatim ugovorima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
ljudi, onaj mali adzija @Hadzija123 i njegov brat po ocu @E.Car pisu po komentarima obojica se usrali i ne smiju se javiti esadsvrakic@gmail
1 0
Hadzija123
Oglas vazno vazno @nakonpitam se renta 20€ sat vremene ispunjava sve sto zelite malo je nadareno glupa ali to bolje po vas !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi