Transfer lista Reala je kratka, ali spektakularna - na njoj su četiri velika imena

Prioritet je dovođenje napadača

Transfer lista Reala je kratka, ali spektakularna - na njoj su četiri velika imena

Edmir Škorić

Real Madrid je navodno napravio transfer listu za ljeto i na njoj se nalaze četvorica nogometaša.

Španski velikan planira da bude aktivan i ovo ljeto, a tamošnji mediji tvrde da su na listi četvorica sjajnih nogometaša. Prioritet je potpis napadača koji će dosljedno u budućnosti zamijeniti Karima Benzemu na mjestu napadača.

Iako je Karim u odličnoj formi, on je već u godinama. U svakom slučaju, i sam 36-godišnjak zahtijevao je dovođenje napadača koji će ga rasteretiti u narednoj sezoni, a potom i u potpunosti preuzeti njegovo mjesto.

Na listi napadača koje Real želi je čak i Sadio Mane iz Bayerna. Senegalac je imao sjajne igre u Liverpoolu, ali je pao u krizu nakon prelaska u Bayern. Posljednji gol u Bundesligi zabio je još u oktobru. Trenutno ima učinak od 11 golova u 33 utakmice u svim takmičenjima.

Štaviše, tek je peti strijelac tima. Osim toga, nakon nedavnih ludorija i tučnjave s Leroyem Saneom, Senegalac se našao na izlaznim vratima Bayerna.

On nije jedini napadač na listi Realovih želja. Tu je i Rafael Leao, sjajni Portugalac koji je u dresu Milana ove sezone zabio 11 golova na 40 utakmica, a Florentino Perez je navodno u stalnim kontaktima s njegovim agentom. U prilog Realu govori i prisustvo Brahima Diaza na posudbi u Milanu. Perez bi Španca mogao uključiti u posao, što bi Leau snizilo cijenu.

Oglasi

Druga dva igrača na koja Real gleda su Dušan Vlahović iz Juventusa i Samuel Chukwueze iz Villarreala. U oba slučaja španski prvak morao bi platiti pozamašnu svotu. Unatoč pomalo razočaravajućoj formi Srbina - 11 golova u 34 utakmice - italijanski klub za njega traži više od 100 miliona eura.

Nešto manje traži Villarreal koji na Chukwuezeu želi zaraditi 80 miliona eura. Ugovor Nigerijca traje do juna 2024. pa postoji šansa da ga Žuta podmornica proda ovo ljeto. On je pak ove sezone zabio 13 golova u 41 utakmici.

Novinari Fichajes.neta spominju i druge transfere, manje prioritetne za Real. Vodstvo kluba planira ojačati odbrambenu liniju, tačnije desnu i lijevu stranu. No sada je najvažnije za španskog prvaka približiti se Barceloni u La Ligi. To mogu učiniti pobjedom u sljedećoj utakmici. Susrest će se sa Celta Vigom. Utakmica se igra u subotu, 22. aprila u 21 sat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno su na 11 bodova zaostatka za vodećom Barcelonom, a do kraja je još devet kola. Ostaje im finale Kupa Kralja protiv Osasune, ali i Liga prvaka jer igraju polufinale protiv Manchester Cityja i žele rekordnu 15. titulu prvaka Evrope.

Kako god da se završi sezona, Real će tokom ljeta krenuti u akciju dovođenja novih igrača, a već sada je jasno da će to biti spektakularna pojačanja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Drugi, manji klubovi moraju pregovarati sa 30 igraca da bi doveli 2-3 pojacanja, ali REAL KAO NAJVECI KLUB NA SVIJETU to ne mora. Njih niko ne odbija, dovedu koga pozele jer svakom igracu je san da jednoga dana zaigra za najveci klub. Kad se samo sjetim koliko je argentinski kepec i njegovi menadzeri uz pomoc IZRAELA molili da ga Real dovede u svoje redove a oni popisali i njega i cifute, zato ih postujem!
3 1
Madridista
Imal đe kakav igrač dzabe da ga sirotinja iz barcelone potpiše?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi