Luka Modrić će u subotu doživjeti najveće poniženje otkako je 2012. došao u Real

Ne zaslužuje to

Luka Modrić će u subotu doživjeti najveće poniženje otkako je 2012. došao u Real

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić je odigrao 31 El Clasico, a u subotu bi mogao upisati i jubilarni 500. nastup u dresu Real Madrida, no ono što mu slijedi sigurno ga neće učiniti sretnim.

Luka Modrić je institucija u Real Madridu, ali i španskom i svjetskom fudbalu. Ima nestvarnu karijeru, a sa Realom je osvojio čak 23 trofeja, ali godine čine svoje i sa 38 na leđima nije ono što je bio prije nekoliko godina.

Ove sezone je nakon dolaska Judea Bellinghama često starter, trener Carlo Ancelotti ga stalno rotira, ali zabrinjavajuće je što je Luka kao jedan od najboljih veznjaka u novijoj eri fudbala postao često izostavan sa velikih utakmica.

Tako je igrao 90 protiv Brage u Ligi prvaka, ali španski mediji tvrde da to ujedno znači da je Ancelotti odlučio da ga ostavi na klupi u subotu u velikom El Clasicu, a to su ipak utakmice u kojima Hrvat najviše voli da igra.

Otkako je stigao u Madrid 2012. godine, Modrić je uvijek igrao u duelima protiv Barcelone, a ovo će biti prvi put da nije povrijeđen, a da neće biti od prve minute na terenu.

Oglasi

Veznjak Reala odigrao je 31 službenu utakmicu protiv Barcelone otkako je potpisao za bijele, s izjednačenim učinkom -13 pobjeda, 5 remija i 13 poraza, u kojima je postigao jedan pogodak i upisao tri asistencije.

Ove bi subote mogao upisati novi nastup u klasicima, samo ako minutu provede na terenu, iako bi i dalje bio daleko od igrača koji su najviše igrali derbija. Busquets je prvi s 48, a slijede Leo Messi i Sergio Ramos s 45.

Modrić se nada da će dobiti minute kako bi proslavio i 500. utakmicu za Real. Zauzima 15. mjesto u generalnom poretku predvođen Raulom sa nevjerovatnih 741 utakmica za Real, a slijede ga Iker Casillas sa 725 i Sanchis Jr. sa 710.

Od tih 499 utakmica, 326 je Luka odigrao u Ligi, 28 u Kupu, 112 u Ligi prvaka, 11 u španskom superkupu, 5 u evropskom superkupu i 8 u klupskom svjetskom prvenstvu.

Zanimljivo, Modrić je također proslavio svoju 400. utakmicu u dresu Real Madrida u El Clasicu, bilo je to 24. oktobra 2021. na Nou Campu kada je Real slavio sa 2.1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove subote možda će mu biti čudno gledati utakmicu s klupe, prvi put da ne starta, ali sve je u rukama Ancelottija koji tek treba da odabere početnih 11, iako se čini da će Modrić svoje mjesto ustupiti Kroosu.

Sve ovo bi svakako moglo natjerati Modrića da već na zimu izabere neku od ponuda iz bogatih zemalja i da na kraju karijere potpiše veliki ugovor kao što su to uradili mnogi drugi slavni fudbaleri ove godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Agxx
E jeb.. vam on mamu vise svaki dan objave o liku koji je van forme, navijam za real cjeli zivot, modricevo je proslo prespor je za jakih utakmica.
4 1
Peacefor69
Ja sam mislio da će ga skinuti golog i da će morati trčati oko stadiona dok ga navijači qurcelone gađaju kojekakvim predmetima, pih
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi