Kad je vidio šta mu sprema za City, Modrić je momentalno nazvao Ancelottija: "Ne sudi mi po..."

Hrvat je ipak završio na klupi

Kad je vidio šta mu sprema za City, Modrić je momentalno nazvao Ancelottija: "Ne sudi mi po..."

Admin Čaušević

Španski mediji donijeli su zanimljivu vijest o Luki Modriću neposredno pred početak revanš susreta četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida. Hrvat se nije našao u startnoj postavi, a imao je i znakovit razgovor sa Carlom Ancelottijem.

Planeta Real Madrid, specijalizovani portal za dešavanja u madridskom velikanu, piše o razgovoru Modrića i Ancelottija licem u lice gdje je osvajač Zlatne lopte imao šta za reći trofejnom Italijanu.

Duel protiv Cityja na Etihadu je najvažniji meč dosadašnjeg dijela sezone. Bilo kakav poraz znači i eliminaciju za Kraljeve te je toga Ancelotti jako svjestan.

Ancelotti je ponovo odlučio da starter bude Toni Kroos, a Modrić meč počne za klupe zbog čega mu je Hrvat imao šta i za reći.

Kad je saznao da ga opet čekaju rezerve Modrić je navodno otišao do Ancelottija i u lice mu rekao: "Ne sudi mi po utakmicama iz prošle godine, još mogu igrati sa Kroosom."

Prošle sezone na Etihadu Manchester City je razbio Real sa 4:0, a Kroos i Modrić su imali noć za zaborav pošto su na terenu bili neprepoznatljivi.

Oglasi

Don Carlo nije želio ponoviti istu grešku te je u pripremi utakmice radio sa Kroosom kao starterom, a jasno je i da Modrićev apel nije ništa promijenio.

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, bilo je to na meču protiv Atletica u prvenstvu kada su Kraljevi upisali poraz. Od tada ih Italijan ne stavlja zajedno u igru.

Njemački veznjak je obično taj koji počinje, pogotovo u najvažnijim mečevima, dok Modrić čeka šansu sa klupe, a kada je dobije obično nešto na terenu i uradi.

Tako je bilo i u prvom meču protiv Cityja kada je ubrzo po ulasku u igru trznuo igru Reala što je dovelo do trećeg gola za konačnih 3:3. Tada je strijelac bio Fede Valverde.

Podsjećanja radi, Kroosu i Modriću na kraju sezone ističe ugovor s Realom. Nijemac bi trebao ostati, a Hrvat otići nakon 12 godina provedenih u prijestolnici Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi