Scene iz Cadiza zauvijek će Luka Modrić pamtiti, no jedan detalj sa snimka sve je zabrinuo

Ispraćen s terena na sjajan način

Scene iz Cadiza zauvijek će Luka Modrić pamtiti, no jedan detalj sa snimka sve je zabrinuo

E. Čaušević

Real Madrid večeras je u gostima ubjedljivo pobijedio Cadiz sa 3:0 u meču 14. kola španske La Lige. Konačno je od prve minute zaigrao i Luka Modrić koji je odigrao sjajnu utakmicu, a jedan detalj će Hrvat posebno da pamti.

Kraljevski klub je opravdao u Cadizu ulogu favorita i nije dopustio domaćoj ekipi da im zadaje probleme, te su uspjeli bez većih muka da dođu do tri boda.

Real je već u 14. minuti stigao do prednosti kada je spektakularan pogodak postigao Rodrygo. Brazilac je driblingom prošao jednog igrača Cadiza, a potom je s 20-tak metara loptu poslao u rašlje gola kraljevskog kluba.

Upravo Rodrygo bio je večeras igrač utakmice jer je i u 64. minuti zabio pogodak. Nakon dodavanja Modrića napravio je ponovo dar-mar u odbrani Cadiza i zabio pogodak za vodstvo Reala od 2:0.

Sve je gotovo na ovom meču bilo u 74. minuti. Rodrygo je sada bio favorit, a konačan udarac Cadizu zadao je Jude Bellingham golom za konačnih 3:0 i nova tri boda Real Madrida.

Oglasi

Večeras je od prve minute zaigrao i Luka Modrić koji je odigrao sjajnu utakmicu i pokazao da je još uvijek majstor iako na leđima ima 38 godina.

Modrić je na terenu proveo ukupno 69 minuta, a pri izlasku iz igre dobio je aplauze i domaćih navijača što sve dovoljno govori.

Međutim, jedan detalj će Hrvat posebno da pamti s večerašnjeg meča. Naime, pojedini navijači Cadiza došli su na meč s porukom za Modrića od kojeg su tražili njegov dres, a jedan od njih je čak isprintao i veliku sliku hrvatskog veznjaka.

   Luku Modrića vole i u Cadizu

Njih je režiser stavio u prvi plan dok je Modrić izlazio s terena, a i španski komentator konstatovao je da to najbolje pokazuje kakav trag je ostavio Hrvat i kakva je veličina u svijetu fudbala.

Ono što su loše vijesti za navijače Reala jeste informacija da je Modrić teren napustio zbog povrede što je konstatovao i ljekarskom timu kada je stigao na klupu za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić će obaviti sigurno dodatne preglede nakon povratka u Madrid, a o kakvoj povredi se radi i da li će morati da odsustvuje s terena bit će poznato sutra.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ocel modric u afriku ili ?
1 0
@dn@n
Pa svaki dan makar jedna objava vezana za Luku Modrića, sve se prati sta radi samo još fali da znamo kad ide na wc. Jel nema se o čemu drugo pisati ili ? Pa čak ni Džeko se više puta ne spomene od Modrića hehe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi