Luka Modrić se požalio, pa se oglasio Zdravko Šaraba: Kostobrane sam mu možda ja uništio...

Legendarni defanzivac Premijer lige BiH

Luka Modrić se požalio, pa se oglasio Zdravko Šaraba: Kostobrane sam mu možda ja uništio...

Legendarni defanzivac Premijern lige BiH i trebinjskog Leotara Zdravko Šaraba oglasio se nakon što je Luka Modrić otkrio da je najveće batine u našoj ligi dobio protiv Leotara te da mu je tada stradao omiljeni kostobran.

Modrić se u autobiografiji 'Moja igra' prisjetio sezone koju je proveo na posudbi u mostarskom Zrinjskom te je otkrio koja su za njega bila tri najteža gostovanja u ligi.

U tom trenutku je napisao da je najgore bilo u Trebinju.

"To što sam do dolaska slušao u ligi, potvrdilo se i na terenu. Premijer liga je bila dosta gruba, a pogotovo je bilo teško igrati u gostima. Najgore je bilo u Trebinju, a za nijansu manje u Banja Luci i Zenici. Sudije jednostavno nisu štitili gostujuće igrače. Dobio sam poprilične batine po nogama. U Trebinju su stradali moji najdraži štitnici s likom Ronalda koje mi je poklonio otac Stipe. Neki frajer mi je ušao đonom na nogu metalnim čepovima kopački i probio rupu u plastičnom kostobranu", napisao je Modrić.

Povodo svega za Glas Srpske govorio je tadašnji defanzivac Leotara Šaraba koji je poručio da je možda on taj koji je Modriću uništio kostobrane.

"Iskreno, nije on puno pogriješio. Dobio je tada dobre batine od cijele naše odbrane. Bio je to revanš Kupa koji smo dobili 1:0. Nešto prije toga smo igrali u Mostaru i znali smo ko nam dolazi. Modrić je bio mlad, ali već tada se vidjelo da će izrasti u paklenog igrača. Nismo znali da će doći do Reala, ali se vidjelo da je vrhunski potencijal", kazao je Šaraba i potom se osvrnuo na grubu igru koju je Luka opisao:

"Znajući kakav je kriterij suđenja, nismo čekali da Modrić primi loptu i okrene se u duel jedan na jedan, već smo odmah startali i to maksimalno oštro. Na toj utakmici je on igrao najviše po mojoj strani, tako da smo imali najviše duela. Za svaki slučaj sam uvijek imao osigurača iza leđa jer smo znali da ga jedan igrač ne može zaustaviti. Tako da se na toj utakmici nije naigrao, ali zato je dobio po nogama. Ne mogu se sjetiti tko mu je probio kostobran, možda sam to čak bio i ja".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šaraba, koji je u BiH igrao i za FK Sarajevo te FK Laktaši, danas se divi Lukinoj karijeri.

"Mislim da je zaslužio sve trofeje. Napravio je zaista sjajnu karijeru, kruna je bila Svjetsko prvenstvo i trofej za najboljeg igrača, a ja i danas znam se pohvaliti u društvu kako je to bio igrač kojeg sam svojevremeno pobijedio", dodaje Šaraba.

Promo

Top Komentari

Bazarich
Jaoooo Koja glupost Cuj znslo se da ce biti paklen igrac Daj molim te Da je igro u premier ligi engleske pa haj mogao bih shvatit sl neko ko dodje dole sa 17 18 19 godina i igra jos tada u onom blatu do koljena Brate sts se tu moze pokazat osim izbij udari uklizi prevari slazi Nemoj šaraba molim te gluposti valjat i ti kvazi novinarcicu punis rubrike glupostima Udario ga ovaj udario ga onaj
0 0
user85
I nije ga sramota ovo izjaviti!?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi