Modrić otkrio da nije pričao s Mandžukićem: On je poseban tip

Tri godine je trajala tišina

Modrić otkrio da nije pričao s Mandžukićem: On je poseban tip

Životna priča Luke Modrića na jednom mjestu? Da, najbolji hrvatski fudbaler izdao je vlastitu knjigu pod nazivom "Moja igra" koju će svaki zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu željeti da pročita.

Knjiga je za kratko vrijeme izazvala veliko interesovanje javnosti, ponajviše zbog toga što je Modrić u njoj otkrio mnoštvo nepoznatih detalja o svom životu, uključujući i problematičan odnos koji je imao sa bivšim saigračem Marijom Mandžukićem.

Modrić je Mandžukića opisao kao 'posebnog tipa', koji se ponekad čini onakvim kakav nije, a tokom okupljanja reprezentacije došli su u konflikt poslije kojeg je njihov odnos više bio službeni. Nisu se gotovo ni viđali za vrijeme Mandžukićeva boravka u Madridu.

"Nekad djeluje mrzovoljno, češće je raspoložen. Ko ga ne pozna dobro, pomislio bi da je stvarno i pretežno mrgud. Sve to vrijeme Marija znam kao odličnog dečka, s velikim srcem. Bio mi je drag od prvog dana iako je mnogima dugo trebalo da ga shvate i dožive takvim. Prošli smo puno toga zajedno u reprezentaciji. Na gostovanju na Islandu, kada smo se u doigravanju borili s njima za odlazak na SP u Brazil, sreo sam se s Mandžukićem ispred hotelskog lifta", ispričao je Modrić, pa otkrio još detalja.

"Ajde, Mario, idemo danas jako – rekao sam mu, onako kako se vrlo često igrači međusobno potiču na treningu ili prije utakmice. Mandžukić me, međutim, iznenadio svojom reakcijom: 'Samo ti gledaj sebe, pusti mene'".

Uslijedila je tišina...

"Učinilo mi se da je u pitanju neko trenutačno neraspoloženje. Kao da se nešto durio na mene, a tome nisam mogao logično objašnjenje. S Mandžukićem sam uvijek imao dobar odnos. Bili smo u stalnom kontaktu sve do tada. Onda je nastala tišina, odnos se zahladio. Da mi je današnja mudrost, bio bih to raščistio odmah ili u najgorem slučaju na sljedećem okupljanju reprezentacije. No bio sam i ja prkosan. Kad se dva teška karaktera nađu u kratkom spoju, energija nestane. Meni je, iskreno rečeno, bilo krivo, ali nisam htio povući prvi potez. Očito nije ni on."

O Mandži danas govori kao o 'osobi s kojom bi išao u svaku borbu', sve nesuglasice su riješili u međuvremenu.

"Dočekao sam pravi trenutak i inicirao razgovor. Htio sam mu reći koliko mi je žao što nemamo više blizak odnos. Zanimalo me koji je uzrok tome da više od tri godine komuniciramo isključivo kolegijalno. Razgovarali smo otvoreno i svakim trenutkom kao da se topio led između nas, problem koji je nastao ni iz čega. 'Nisam se durio na tebe. Ja sam mislio da se ti duriš na mene', izgovorio je on. Isto sam rekao i ja. Tada je prostrujila pozitivna energija".

Govorio je Modrić, između ostalog, još o skromnom djetinstvu, izbjeglištvu, upoznavanju sa suprugom Vanjom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi