Luka Modrić nije imao hrabrosti pitati Kroosa šta se dešava: "Plašio se odgovora i odluke"
Luki Modriću teško pada odlazak dugogodišnjeg partnera (Photo by: LGM Panoramic / AFP)

Felix Kroos otkriva da je Modriću teško pala odluka njegovog brata

Luka Modrić nije imao hrabrosti pitati Kroosa šta se dešava: "Plašio se odgovora i odluke"

Midhat Šljivak

Dugogodišnje partnerstvo Luke Modrića i Tonija Kroosa u veznom redu Real Madrida završava se u subotu utakmicom finala Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda. 

Godinama su Luka Modrić i Toni Kroos držali vezni red Reala. Igrali su zaista vrhunske mečeve i postali su apsolutne ikone kluba.

Međutim, sve ima svoj kraj. Kroos i Modrić će po posljednji put svlačionicu dijeliti u subotu u Londonu na finalu Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda, a potom Nijemac odlazi u povijest.

34-godišnjak je iznenadio sve odlukom da završi karijeru nakon Evropskog prvenstva ovog ljeta. Najavljivao je da će otići na vrhuncu, a iako se očekivalo da će u Madridu ostati još jednu sezonu, on je donio odluku o odlasku u penziju.

To je najteže palo Modriću. Nije Luka imao hrabrosti da ga direktno pita za odluku, a kada je čuo da se odlučio penzionisati, to je veoma teško podnio.

Brat Tonija Kroosa, Felix, otkriva detalje razgovora s Lukom nakon Tonijeve odluke da okači kopačke o klin.

Oglasi

"Luka Modrić mi je rekao da se nije usudio pitati Tonija šta se dešava. Plašio se odgovora i zbog toga se nije usudio pitati kakvu je odluku donio", otkriva Felix Kroos i ističe kako je Hrvatu teško pala odluka njemačkog veznjaka.

"Bio je veoma, veoma tužan zbog odluke. Rekao mi je kako će mu Toni izuzetno nedostajati. Želio je da nastave zajedno u klubu, ali razumije odluku. Vidjelo se na njemu da ga je pogodila odluka i da nije želio povjerovati u nju", navodi Kroos.

Luka i Toni sarađuju u Realu od 2014. godine kada je njemački fudbaler stigao iz Bayerna. Modrić je došao dvije godine ranije iz Tottenhama.

Skupa su osvojili brojne trofeje. Priliku da završe spektakularno partnerstvo dobit će u subotu u Londonu osvajanjem pete zajedničke Lige prvaka.

Oglasi

Toni Kroos je u dresu Real Madrida odigrao 464 utakmice i ima učinak od 28 golova i 98 asistencija.

S druge strane Luka Modrić je dvije godine duže u klubu. Nastupio je 533 puta uz 39 golova i 86 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hrvat će po svemu sudeći i naredne sezone nositi 'desetku' Kraljeva. U pregovorima je o novom jednogodišnjem ugovoru i uskoro bi se trebalo sve ozvaničiti.

Pretpostavlja se da će čuveni hrvatski fudbaler karijeru okončati upravo u ljeto 2025. godine u dresu vjerovatno i najvećeg kluba na svijetu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi