Lukaku dogovorio lične uslove sa Interom, traju pregovori o cijeni transfera?

Da li će Belgijanac ovog ljeta na Meazzu?

Lukaku dogovorio lične uslove sa Interom, traju pregovori o cijeni transfera?

Prema tvrdnjama Nicola Schire, novinara Gazzette dello Sport, Inter i Romalu Lukaku su već postigli dogovor o ličnim uslovima ugovora za Belgijanca.

Navodno je Inter spreman "aposlutno prvoj želji Antonija Contea na poziciji špica" ponuditi 7.5 miliona eura po sezoni. Naravno, uz dodatne bonuse.

Također, Schira vjeruje da bi Inter sa Lukakuom ozvaničio saradnju do 2024. gdoine.

Ipak, trenutno traju pregovori Intera i Lukakuovog Manchester Uniteda oko visine naknade za transfer.

Navodno United ne želi ništa manje od 70 miliona eura, a sada ostaje da se vidi da li će Inter pristati isplatiti pomenutu cifru ili će Crveni đavoli ipak sniziti cijenu kako bi prodali stamenog Belgijanca i otvorili prostor za nova pojačanja.

U međuvremenu, Lukaku je u razgovoru za Sport Mediaset priznao da bi volio zaigrati u Seriji A.

"Postoje dvije lige o kojima sam oduvijek sanjao. Engleska liga i Serija A... Serija A je pored Premier lige meni omiljena. Volim Italiju. Mislim da se italijanska liga vraća nakon dolaska Cristiana Ronalda", izjavio je Lukaku, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Conteov odlazak u Inter je jako dobra stvar jer je on za mene najbolji trener na svijetu... A onda imate Maurizija Sarrija koji ide u Juventus i Carla Ancelottija u Napoliju. Mislim da će Serija A biti zaista uzbudljiva sljedeće godine i sretan sam zbog italijanskog fudbala."

"Conte zna šta ja mislim o njemu. Nisam neko ko voli pričati o ličnim odnosima sa trenerima. Znate, ja sam igra Manchester Uniteda i moram poštovati svoj klub... A ako se nešto dogodi, moj menadžer i ljudi iz kluba će razgovarati. Ja sam svoju odluku donio i neću se miješati", dodao je Lukaku u razgovoru za Sport Mediaset.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi