Lukaku izjednačio rekord: Rođen sam za ovo
Foto: EPA

Stameni napadač među velikanima belgijskog fudbala

Lukaku izjednačio rekord: Rođen sam za ovo

Samouvjereni Romelu Lukaku je poručio da je rođen za postizanje golova, nakon što je dva puta pronašao put do mreže u prijateljskom susretu između Belgije i Meksika.

Belgija i Meksiko su u izuzetno zanimljivom susretu remizirali rezultatom 3:3, a sa dva pogotka protiv Meksikanaca Romelu Lukaku je došao do 30 golova u reprezentativnom dresu.

Stameni napadač Manchester Uniteda se tako izjednačio na vrhu liste najboljih strijelaca Belgije svih vremena sa Paulom Van Himstom i Bernardom Voorhoofom.

"Rođen sam za ovo. Samo želim postići što više golova", izjavio je Lukaku za belgijske medije nakon remija za Meksikom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Drago mi je što sam izjednačio rekord. Znao sam da ću to uraditi. Želim postati rekorder prije nove godine...Nadam se i da će ova generacija Belgije osvojiti neki trofej. Želim nešto osvojiti za ovu državu", poručio je Lukaku, koji će već u utorak imati priliku postati najbolji strijelac Belgije ikada, jer njegova reprezentacija igra prijateljski susret sa Japanom.

"Paul Van Himst je neko ko mi je puno pomogao kada sam bio u Anderlechtu. Osjećam se ponosnim što što sam izjednačio njegov rekord. Ipak, on je i dalje najbolji igrač Belgije ikada i puno ga poštujem."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi