Lukaku: Kada sam saznao šta Solskjaer planira bilo je jasno da je došao moj kraj u Unitedu

Napadač Inera govorio za Corriere dello Sport

Lukaku: Kada sam saznao šta Solskjaer planira bilo je jasno da je došao moj kraj u Unitedu

Romelu Lukaku je dao inervju za Corriere dello Sport u kojem je govorio na niz tema, uključujući i saradnju sa Conteom, momenat kada je znao da je njegova karijera u Manchester Unitedu gotova, Inter, uzore...

Korpulentni napadač je ljetos stigao u Inter za 65 miliona eura i na Meazzi zamijenio otpisanog Maura Icardija.

"Ne smeta mi što sam najskuplj igrač u historiji Intera, niti što sam zamijenio Icardija, koji je puno toga dao u Milanu. Kada sam stigao Mauro je bio jako fin i ljubazan prema meni. Želim mu sve najbolje u PSG-u i nadam se da će tamo pobjeđivati. Nas dvojica smo potpuno različiti napadači", istakao je Lukaku.

Lukaku je trenutno drugi najbolji strijlac Serije A sa devet golova.

"Bilo bi lijepo biti najbolji strijelac, ali ja nisam igrač koji žudi za individualnim titulama. Prvo mislim na tim. Najveća motivacija mi je pomaganje timu... Za sada je sve dobro, ali želim biti bolji i to tako što ću svaki dan na treningu davati svoj maksimum. Trenutno sam na 100%, ali ne stajem, želim pokazati Interu da su napravili dobru odluku kada su me doveli", poručio je 26-godišnji Belgijanac.

Napadač Intera je objasnio i kada je znao da je njegovo vrijeme u Manchester Unitedu isteklo.

"Kada sam saznao da me Solskjaer planira staviti na krilo, tada sam znao da je moje vrijeme u Unitedu završilo", istakao je Lukaku koji je nedavno otkrio da je treneru svog bivšeg tima još u martu saopštio da želi napustiti Old Trafford.

Osvrnuo se Lukaku i na svoje uzore, mahom bivše fudbalere Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sanjao sam o Interu neko vrijeme. Volio sam Ronalda i Adriana, ali Ibra je taj od kojeg sam sve naučio, posebno tokom naših razgovora u timskom autobusu. Vjerujem da će se vratiti u Seriju A", izjavio je Lukaku, pa se osvrnuo na trenera Contea koji je insistirao na njegovom dolasku na Meazzu:

"Conte je jedinstven. On zna šta treba uraditi u svakoj situaciji. On i Jose Mourinho su dvojica najboljih trenera sa kojima sam radio tokom svoje karijere."

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi