Lukaku: Ne mogu ništa zamjeriti Chelseaju

Lukaku: Ne mogu ništa zamjeriti Chelseaju

Edmir Škorić

Reprezentativac Belgije Romelu Lukaku najskuplje je pojačanje Evertona u povijesti obzirom da je iz Chelseaja došao za čak 28 miliona funti.

Klub, koji je ranije doveo i bh. reprezentativca Muhameda Bešića, odlučio je otkupiti Lukakuov ugovor od Plavaca nakon što je Belgijanac proteklu sezonu igrao na Goodison Parku kao posuđen igrač.

Lukaku je potpisao petogodišnji ugovor i, kako smo rekli, najskuplje je pojačanje u povijesti kluba iz Liverpoola. On je kazao da je ključni faktor prelaska u Everton bio taj što je u tom klubu osjećao povjerenje dok u Chelseaju nije bio u prvim planovima.

“Nemam ništa protiv Chelseaja. Dali su mi priliku da dođem u Englesku i dali su mi garanciju da ću igrati nogomet. Trenirao sam sa svjetskim igračima i radio s menadžerima svjetske klase i bez njih ne bih bio ovdje gdje sam sada”, kazao je Lukaku nakon potpisa za Everton, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Prošla godina je bila dobra godina. Menadžer je bio dosta utjecajan. On je neko ko poznaje nogomet i neko ko može pomoći igraču da se razvije i to je potrebno mladom nogometašu. Ovdje imam povjerenje svih i želio sam ostati. Imam dobar odnos s igračima, osobljem i navijačima Evertona, tako da osjećam kako tu pripadam”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.