Lukaku nije šutao penal, a Posebni sada otkriva zašto
Foto: EPA

Belgijanac nije dobio priliku da prekine golgeterski post

Lukaku nije šutao penal, a Posebni sada otkriva zašto

Kada je glavni arbitar sinoć dosudio drugi penal za Manchester United, na utakmici protiv Benfice, činilo se da je nekolicina igrača Crvenih đavola zainteresovana za izvođenje najstrožije kazne.

Anthonyja Martiala, koji je promašio jedanaesterac u prvom poluvremenu, nije bilo na terenu kada je sudija u 78. minuti ponovo pokazao na bijelu tačku. 

Romelu Lukaku je, čini se, bio prvi dobrovoljac za izvođenje penala, ali je Ander Herrera uzeo loptu. Zatim se, niotkuda, pojavio Daley Blind preuzeo odgovornost i pogodio za, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Međutim, za mnoge bi logičan izbor izvođača penala bio Romelu Lukaku, s obzirom da bi to bila odlična prilika da napadač Uniteda prekine svoj "post", jer na prethodnih pet utakmica nije postigao gol. 

Ipak, penal je izveo Blind, a svima koji su se pitali zašto stameni Belgijanac nije dobio priliku postići drugi gol Uniteda, sada je stigao odgovor i to od Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ja sam trener i ja odlučujem. Lukaku je promašio zadnji penal koji je šutao i ja želim da izvede sljedeći jeadaesterac kada ne bude bilo nikakvog prtiska, kada ne bude velike odgovornosti i potrebe za postizanjem gola", poručio je Mourinho, pa dodao:

"Ali sada smo igrali Ligu prvaka, bili su nam potrebni bodovi. Čak i sada sa 12 bodova nismo sigurni. Bio je važan trenutak utakmice, 10-12 minuta do kraja. Rezultat je bio 1:0 i htjeli smo da penal šuta igrač koji nije imao pritisak jer je promašio prethodni."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi