United osigurao prolaz, preokret CSKA
Foto: EPA

Liga prvaka, grupa A

United osigurao prolaz, preokret CSKA

Večerašnjim utakmicama otvoreno je 4. kolo grupne faze Lige prvaka. 

U grupi A prolaz dalje je osigurao Manchester United koji se pobjedom nad Benficom od 2:0 izdvojio na vrhu tablice sa 12 bodova, dok je zanimljivo bilo i na St. Jakob Parku gdje je Basel poražen od CSKA (1:2), pa se tim iz Moskve izjednačio sa švicarskim prvakom. 

Crveni đavoli su priliku da povedu protiv Benfice imali već nakon 15 minuta igre. Nakon što je Pereira u svom šesnaestercu srušio jednog od fudbalera Manchester Uniteda, glavni arbitar je pokazao na bijelu tačku, a odgovornost da izvede udarac preuzeo je Martial. Ipak, njegov pokušaj je odbranio Svilar. 

Budućem golmanu Srbije je u samom finišu poluvremena sreća okrenula leđa. Nakon šuta Matića, lopta se od stativu odbila do njegovih leđa i završila u mreži Benfice za vodstvo Manchester Uniteda od 1:0. Taj rezultat na snazi je bio sve do 78. minute, a do novog pogotka Manchester United je stigao nakon što je Blind bio precizan s bijele tačke. 

U meču između Basela i CSKA, koji je okončan rezultatom 2:1 u korist ruskog tima, prvi gol je viđen u 32. minuti. Basel je poveo preko Zuffija i vodstvo na St. Jakob Parku je imao do 65. minute, kada se gosti vraćaju u igru nakon što je za izjednačenje pogodio Dzagoev. Uspjeli su Rusi u nastavku da preokrenu rezultat, a gol za, ispostavit će se, konačnih 2:1 postigao je Wernbloom. 

Liga prvaka, grupa A: 

Manchester United - Benfica 2:0

Basel - CSKA 1:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije