Lukaku otišao, pa United danas dobio novu devetku!

Martialu novi broj

Lukaku otišao, pa United danas dobio novu devetku!

E. Škorić

Belgijski napadač Romelu Lukaku je prelaskom u Inter ostavio slobodnu "devetku".

Ipak, samo dan kasnije je Manchester saopštio kako taj broj odlazi u vlasništvo francuskog napadača Anthonyja Martiala.

Martial je nosio broj 11, ali je odlaskom Lukakua odlučio da preuzme njegov broj, pa će imati "kultnu" devetku na leđima u narednoj sezoni.

Sada ostaje slobodan njegov broj 11, a u januaru bi i on mogao pripasti nekom novom igraču. Vjeruje se da će Crveni vragovi u zimskom prelaznom roku ipak da dovedu nekoga od željenih pojačanja poput Eriksena ili Fernandesa.

Ako vas zanimaju i ostali brojevi igrača Uniteda u novoj sezoni, možete pronaći ovdje.

Solskjaer i Lukaku imali žestok okršaj, a sve zbog jednog Unitedovog igrača

Ole Gunnar Solskjaer je navodno imao oštar napad na Romelua Lukakua prije nego što je Belgijanac prešao u Inter.

Lukaku je u četvrtak za 73 miliona funti potpisao za Inter, nakon što je bez odobrenja kluba posljednje sedmice trenirao u Anderlechtu.

Dodatno je uznemirio svoje bivše poslodavce kada je na Twitteru ostavio dokument u kojem je pokazao da je zabilježio "najveću brzinu" tokom treninga u Unitedovoj predsezonskoj turneji, što su bili povjerljivi podaci i nisu smjei da idu u javnost.

Uostalom, javno je tada prozvao Lukea Shawa, koji je u datom dokuemntu o izdržljivosti i brzini bio najslabije ocijenjen Unitedov igrač.

Prema britanskom Metrou, Lukakuov nepromišljeni potez najviše je razljutio Solskjaera, a on je navodno pokrenuo 'brutalni' verbalni napad na igrača zbog ismijavanja Shawa i prikazivanje svog saigrača u lošem svjetlu.

Lukaku je već duže vrijeme "isključen" u Manchesteru, svjestan da pored Marcusa Rashforda ne može dobiti startno mjesto u timu, a za transfer u Seriju A zalaže se već mjesecima.

Belgijanac se nada da će uspjeti oživjeti karijeru u Interu, a klub mu je uručio dres s brojem devet, koji su prethodno nosili igrači poput Ronalda, Hernana Crespa i Samuela Eto'a.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Antonio Conte, novi trener Intera, žarko je želio Lukakua u svom napadu, a uz njega i Edina Džeku, čiji transfer se još očekuje.

Lukaku bi mogao debitovati u subotu kada Inter igra protiv Valencije prijateljski meč.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti