Lukaku: Pomoći ću Interu u borbi protiv rasizma

Lukaku: Pomoći ću Interu u borbi protiv rasizma

E. Škorić

Belgijski napadač Romelu Lukaku je tek stigao u Italiju i već je bio na meti rasista.

Njega su rasistički vrijeđali tokom utakmice Cagliarija i Intera na Sardiniji. Nije ni prva, a nažalost ni posljednja žrtva rasističkih uvreda, ali najavio je borbu zajedno s Interom.

"Mogu razgovarati malo italijanskom, ali moj vokabular nije tako sjajan, pa ću intervju započeti za tri sedmice", rekao je 26-godišnjakinja za Rolling Stone, dodavši:

"Prije svega, sportska odluka bila je doći ovdje, jer je Inter bio klub za koji sam želio igrati u Italiji. Također, bio je važan i trener, igrači... Znao sam da se radi o dobrim osobama i profesionalcima. Također, moj brat Jordan je ovdje, igra za Lazio i on je jedan od razloga što sam tu".

"Navijači koje imamo vrlo su odani. To ide iz generacije u generaciju i lijepo je biti u klubu koji ima puno navijača na stadionu. Uvijek su isti navijači na istim sjedalima, pa je zaista lijepo biti u situaciji kada navijači zaista vole klub. Stvarno osjećam kako slogan "nije za svakoga"

O borbi protiv rasizma

„Mislim da je to velika inicijativa kluba. Ako žele da pomognem, volio bih pomoći, ali trenutno nisam usredotočen na ono što se događa oko mene. Ako to čujem onda ću se obratiti, ali trenutno su svi prema meni dragi. Samo želim biti fokusiran na nogometni teren i pokušati pomoći svojim suigračima u pobjedi.Nešto se trebamo pozabaviti jer je nogomet internacionalni i multikulturalni, pa ako stvarno želite privući najbolje igrače na svijetu, morate ih osigurati otvorenih ruku jer su se oni također spremni prilagoditi kulturi. Mislim da je zaista važno ne diskriminirati i cijeniti samo prisutnost koju unose u zemlju."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Belgijanca su potom pitali o njegovoj vezi s američkim reperom Jay-Z-om, koji je vlasnik njegove agencije Roc Nation Sports.

"Za mene je on tip. Veliki mi je mentor i dobar prijatelj. Razgovarali smo nakon moje prve utakmice i bio je jako sretan zbog mene".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi