Užasne vijesti za Belgiju: Najbolji strijelac u historiji reprezentacije propušta prva dva duela

Sve zbog provrede

Užasne vijesti za Belgiju: Najbolji strijelac u historiji reprezentacije propušta prva dva duela

Esmer Oštraković

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za nekoliko sati utakmicom između Katara i Ekvadora, ali mnoge reprezentacije se nalaze u problemima sa igračkim kadrom.

Nakon što je objavljeno da će Francuska biti bez Benzeme, u velikim problemima je i reprezentacija Belgije.

Naime, dugo vremena je van stroja Romelu Lukaku i uopšte se nije znalo da li će dobiti poziv za Svjetsko prvenstvo.

Martinez je odlučio da ga pozove, a danas je konačno objavljena prva prava i precizna vijest o njegovom zdravstvenom stanju.

Lukaku će tako propustiti prve dvije utakmice Belgije koja igra u okviru svoje grupe, a to su susreti sa Kanadom i Marokom.

Još uvijek nije poznato da li će se stići oporaviti za utakmicu protiv Hrvatske, te je to veliki izazov za ljerasku ekipu ove reprezentacije.

Oglasi

Romelu Lukaku se ovog ljeta vratio na posudbu u Inter i to samo godinu dana nakon što je za 100 miliona prešao u Chelsea.

Još uvijek nije dostigao željeni nivo u Interu, ali za to je najviše kriva povreda zadnje lože koja ga je udaljila sa terena.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On je nakon dva mjeseca odigrao dvije utakmice, ali se ponovo povrijedio, te je tako skupio samo pet nastupa.

Belgija prvu utakmicu igra za tri dana, a protivnik je selekcija Kanade. Nakon toga čekaju ih dueli sa Marokom, a zatim i Hrvatskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi