Kada čovjek pomisli da ne može gore Lukakuu se upravo to desi

Bolne riječi Roberta Martineza

Kada čovjek pomisli da ne može gore Lukakuu se upravo to desi

A. Čaušević

Romelu Lukaku je drugim transferom u Chelsea sebi pokvario karijeru. Plavci su ga prošlog ljeta platitli više od 100 miliona eura, a Belgijanac nije ni sjena igrača kakav je bio u sezoni kada su Nerazzurri osvojili Scudetto. 

Za Lukakua stižu samo loše vijesti. Belgijanac je uoči početka sezone očekivao da u Interu ponovo zablista i da opet pokaže svoju klasu, međutim desilo se suprotno.

Lukaku je upao u ozbiljne probleme sa povredama i kako sada stvari stoje uopšte neće zaigrati na Svjetskom prvenstvu koje počinje za dvije sedmice.

Poprilično zabrinjavajuću izjavu dao je selektor Belgije, Roberto Martinez koji je kazao kako Lukaku trenutno nije u stanju da igra utakmice.

"Lukaku trenutno nije na raspolaganju. Nalazi se u doktorskim rukama. On je igrač koji nam treba u utakmicama grupne faze, ako ne bude spreman onda neće ići sa nama", kazao je Martinez.

Belgija se nalazi u grupi sa Kanadom, Marokom i Hrvatskom, a svoj prvi susret Crveni đavoli će igrati 23. novembra protiv Kanade.

Lukaku je prošle sedmice napustio Milano i otišao u Belgiju kako bi se oporavio što je prije moguće, ali druga povreda u kratkom periodu će prema svemu sudeći utacitati da propusti Mundijal u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon višesedmične pauze iskusni napadač se vratio krajem oktobra, odigrao je osam minuta protiv Viktorije u Ligi prvaka te protiv Sampdorije, a onda šok - nova povreda.

Robusni golgeter je za prvenstveni cilj imao da se oporavi za Mundijal u Kataru, ali kako sada stvari stoje to je nemoguća misija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi