Lukaku šokirao Belgijance: Uskoro je vrijeme za kraj...

Iako je u najboljim godinama

Lukaku šokirao Belgijance: Uskoro je vrijeme za kraj...

Pomalo iznenađujuće oproštaj od nogometne reprezentacije Belgije je najavio Romelu Lukaku.

Napadač Manchester Uniteda je trenutno u najboljim godinama, međutim u državnom timu se ne vidi još dugo, budući da je u svom posljednjem intervjuu najavio kako bi Evropsko prvenstvo 2020. za njega moglo biti i posljednje.

"Mislim da ću nakon Evropskog prvenstva prestati igrati za reprezentaciju Belgije", kazao je Lukaku, te time praktički šokirao belgijske navijače.

Iako o mirovini već razmišlja, svoj trenutni status u reprezentaciji ne želi nikome prepustiti.

"Još nisam desegao vrhunac. Mladići u reprezentaciji mi pokušavaju uzeti mjesto, vidim ih kao konkurenciju, ali ja ga ne želim dati. Možda će ga dobiti za neke dvije godine", dodao je Lukaku.

Lukaku je na minulom Svjetskom prvenstvu u Rusiji postigao četiri pogotka, a za nacionalni tim je debitovao 2010. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi