Lukaku treće najskuplje pojačanje u historiji Serije A

Iza Ronalda i Higuaina

Lukaku treće najskuplje pojačanje u historiji Serije A

Edmir Škorić

Romelu Lukaku danas je potpisao za Inter nakon dugotrajnih pregovora italijanskog kluba i Manchester Uniteda.

Lukau je najskuplje pojačanje u historiji Intera, a plaćen je 65 miliona eura uz eventualnih 10 miliona bonusa.

Potpisao je ugvoor na pet godina, a godišnje će zarađivati 7 miliona eura, što je uistinu ozbiljan iznos za prilike u Seriji A.

U Unitedu je Lukaku u 96 utakmica postigao 42 gola, a odlazi samo dvije godine nakon što je doveden iz Evertona za 75 miliona funti.

On je treće najskuplje pojačanje u Seriji A nakon Juventusovog Cristiana Ronalda (99,2 miliona funti) i Gonzala Higuaina (75,3 miliona).

"Inter je bio jedini klub kojeg sam želio. Ovdje sam da vratim Neroazzurre u vrh", rekao je Lukaku.

Lukaku je postigao 15 golova na 45 utakmica za United prošle sezone, ali često je bio u sjeni Marcusa Rashforda, kome je Ole Gunnar Solskjaer više vjerovao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi