Lukaku u 25. godini na pragu obaranja velikog rekorda
Foto: EPA

Šest golova ga dijeli

Lukaku u 25. godini na pragu obaranja velikog rekorda

Sjajni napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku blizu je obaranja velikog rekorda u reprezentaciji Belgije.

Iako je ovaj fudbaler tek u 25. godini života, na korak je da postane prvi strijelac Belgije u historiji a za taj podvig mu je potrebno još samo šest pogodaka.

Lukaku je za A selekciju Belgije debitovao još 2010. godine, a do sada je na 60 utakmica postigao 25 golova i jučer je pretekao Wesleyja Soncka koji je od 2001. do 2010. zabio 24.

Romelu Lukaku je trenutno šesti strijelac Belgije svih vremena, a ispred njega su samo Robert De Veen (26), Marc Wilmots i Joseph Mermans (28), te Bernard Voorhoof i Paul Van Himst (30).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vrijedi istaći da je Lukaku treći najmlađi debitant u reprezentaciji Belgije, s obzirom da je za A selekciju prvi nastup upisao kada je imao 16 godina i 296 dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti