Kraj jedne sjajne generacije: Ko će se sve oprostiti od reprezentacije Njemačke?

Bild najavljuje promjene

Kraj jedne sjajne generacije: Ko će se sve oprostiti od reprezentacije Njemačke?

E. Čaušević

Reprezentacija Njemačke poražena je jučer na Wembleyju od Engleske sa 2:0 u osmini finala Evropskog prvenstva.

Na Wembleyju smo jučer gledali dosta borbenu utakmicu ljutih rivala, a na kraju Engleska je uspjela na krilima Sterlinga i Kanea da pobijedi sa 2:0 i plasira se u četvrtfinale ovog takmičenja.

U njemačkom taboru su razočarani što su se već u osmini finala oprostili od Evropskog prvenstva, te su očekivali dosta bolji rezultat.

Nakon jučerašnjeg poraza od Engleske došli smo do kraja jedne ere u reprezentaciji Njemačke jer je to bila posljednja utakmica Joachima Lowa na klupi ove selekcije s kojom je imao odlične rezultate.

Low je još ranije sapštio da će napustiti reprezentaciju Njemačke nakon Evropskog prvenstva, a u mjesto njega na selektorsku poziciju stiže dojučerašnji trener Bayerna Hansi Flick.

Jasno je da će Flick imati težak posao da vrati reprezentaciju u sami vrh jer mu slijedi smjena generacija. Ekipa koja je osvojila Mundijal 2014. godine se lagano "raspada", te se očekuju novi odlasci.

Oglasi

Njemački Bild objavio je sinoć da je svoj posljednji meč najvjerovatnije odigrao i iskusni veznjak Toni Kroos koji će prema svemu sudeći da se oprosti od nacionalnog dresa.

Međutim, čini se da Kroos neće biti jedini fudbaler koji će se oprostiti od reprezentacije, te da bi njegovim stopama trebali krenuti Manuel Neuer, Thomas Muller i Mats Hummels.

To će sigurno biti veliki problem za Flicka jer se radi o zaista odličnim i važnim igračima za reprezentaciju Njemačke. Pred Flickom je težak posao u narednim mjesecima jer se veoma brzo nastavljaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Kroos je za reprezentaciju Njemačke odigrao 106 utakmica i zabio je 17 golova, a u debirovao je 2010. godine. Muller je također upisao 106 nastupa, ali je zabio 39 golova, dok je Neuer na golu reprezentacije branio na 104 utakmice.

Kross i Muller imaju po 31 godinu i sigurno je da mogu igrati još barem na Svjetskom prvenstvu, ali očito da žele prepustiti mjesto mlađim igračima. S druge strane Neuer ima 35 godina i čini se da bi Marc-Andre ter Stegen konačno mogao dobiti mjesto prvog golmana u reprezentaciji.

Top Komentari

kukuruz
Kroos i Müller mogu komotno ići, a Neuer bi bilo šteta da ode.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti