"Ovo je odvratno, razočaran sam što u tome sudjeluju moji bivši klubovi"

Lukas Podolski

"Ovo je odvratno, razočaran sam što u tome sudjeluju moji bivši klubovi"

E. Škorić

Njemački napadač Lukas Podolski samo je jedan u nizu bivših ili aktuelnim nogometaša koji su protiv formiranja Superlige.

Dvanaest evropskih velikana je objavilo da više neće igrati Ligu prvaka i da su prihvatili poziv Superlige.

Na listi su Real Madrid, Barcelona, Milan, Arsenal, Atletico, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham. Oni su dakle spremni igrati zasebnu ligu koja je očigledno stvorena zbog novca.

Superliga bi trebala da broji 20 timova, 12 spomenutih uz još tri koja nisu predstavljena, dok bi pet preostalih timova bilo tu na osnovu rezultata. Tih 20 timova bilo bi podijeljeno u dvije grupe od po 10 timova, a tri najbolja iz svake grupe igrala bi četvrtfinale, dok bi četvrtoplasirani i petoplasirani razigravali za dodatna dva mjesta među osam najboljih.

"Pomoći ćemo nogometu na svim razinama da zauzme pravo mjesto u svijetu. Nogomet ima više od četiri milijarde fanova i odgovornost nas kao velikih klubova je ispuniti želje navijača", rekao je Florentino Perez, predsjednik Reala i prvi predsjednik Superlige.

Najavljeno je da će klubovi u startu podijeliti oko tri i pol milijarde eura, ali krenule su oštre reakcije nakon potvrde da kreće Superliga. I Lukas Podolski je protiv.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nogomet je sreća, sloboda, strast, navijači i namijenjen je svima. Ovaj projekat je odvratan, nije pošten i razočaran sam što u ovome sudjeluju klubovi za koje sam svojevremeno igrao", napisao je Podolski na Twitteru.

Nijemac je, podsjetimo, igrao u Arsenalu i Interu, koji su također na listi od 12 timova sigurnih u novom takmičenju.

Promo

Top Komentari

user1614021941
Ja sam najsretniji covjek jer navijam za bvb a ne ove plasticne klubove koji imaju milijarde i nije im dostam.........
2 0
Adnanos
Ja je licno nebi pratio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi