Lukav plan Arsenala: Ramseyja puštaju u Juve već u januaru, ali uz odličnu zamjenu!

Žele pojačanje u odbrani

Lukav plan Arsenala: Ramseyja puštaju u Juve već u januaru, ali uz odličnu zamjenu!

Endin Čaušević

Aaron Ramsey na kraju ove sezone sigurno će napustiti Arsenal jer mu ističe ugovor koji nije htio produžiti.

Topnici su u nekoliko navrata nudili nastavak saradnje Velšaninu, ali je on je odbio tu mogućnost. Engleski mediji objavili su prije nekoliko dana da se već zna da će Ramsey potpisati za Juventus i da su postigli dogovor da se to desi na kraju sezone.

Međutim, Arsenal je odlučio da pokuša još jednom izvući neku korist od Ramseyjevog oglaska. Navodno, londonski klub je kontaktirao Staru damu i ponudio im opciju da Ramsey već u januaru završi u dresu prvaka Italije.

Arsenalova namjera je da Ramseya puste već u zimskom prelaznom roku jer su svjesni da će svakako otići, ali da Juve u suprotnom pravcu pošanje Medhija Benatiju. Marokanac svakako "grije klupu" u Torinu i u Arsenalu su smislili jako dobar plan da ga pokušaju dovesti u svoje redove čime bi sigurno bili itekako zadovoljni.

Poznato je da ove sezone Arsenal ima nevjerovatne probleme što se tiče odbrane, a dolazak Benatije sigurno bi bio jako dobar potez. No, samo je pitanje da li će Juventus pristati na takvu završnicu s obzirom da mogu na ljeto dobiti Ramseyja besplatno.

Problem može biti što Juventus ne pušta Benatiju iako ne igra

Benatia je u Juve stigao kao veliko pojačanje iz Bayerna na ljeto 2016. godine, no nije se izborio za mjesto u početnom timu. Iako je prvu sezonu igrao na posudbu na kraju je Stara dama odlučila otkupiti njegov ugovor za 20 miliona eura.

Ipak, Benatia se od dolaska nije baš naigrao u Juventusu, a u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je svega šest utakmica. Interes za njega je veliki, a Juve su već kontaktirali Schalke, Milan i Arsenal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, Benatia je iznenađen odlukom Stare dame da odbije ponude za njega u zimskom prelaznom roku. La Gazzetta dello Sport prenosi da je Benatia frustriran jer su iz Juventusa poručili da ga neće prodati u januaru, te da može ići tek na kraju sezone.

Marokanac s Juventusom ima ugovor do ljeta 2020. godine, a prije nekoliko sedmica zatražio je da ga stave na transfer listu. Iako se činilo da neće biti problema oko njegovog odlaska sada nije nikome jasno zašto Juve ne želi prodati 31-godišnjeg defanzivca.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi