Roman Abramovič je htio da kupi Arsenal, pa Tottenham, a na kraju mu u ruke došao Chelsea
Prema Forbesu je Roman Abramovič najbogatiji Rus, a vlasnik je ili suvlasnik nekoliko kompanija među kojima i Gazprom

Tražio povoljan nogometni klub

Roman Abramovič je htio da kupi Arsenal, pa Tottenham, a na kraju mu u ruke došao Chelsea

Edmir Škorić

Ruski milijarder Roman Abramovič imao je priliku da kupi Arsenal, ali su ga odgovorili.

Pisci Wall Street Journala donose zapanjuuća otkrića u novoj knjizi The Club, navodeći da je Abramovič bio blizu kupovine Arsenala prije 16 godina, kada je londonski klub predvođen Thierryjem Henryjem dominirao Otokom.

Abramovič je 2004. godine angažirao švicarsku banku USB kako bi isplitali ekonomiju engleskog nogometa, a jedan od nalaza bio je da "Arsenal kategorički nije za prodaju".

Umjesto Arsenala je tako Rus kupio Chelsea za 140 miliona funti i Plavce kasnije odveo do pet naslova Premier lige i jednog naslova Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Postoji i tvrdnja da je Abramovič također imao sastanak s Tottenhamovim vlasnikom, ali dok je vozio Mercedes Tottenham High Roadom gledao je okolo i onda zaključio da je prizor gori od Omska, sumornog sibirskog kraja u kojem je Roman imao rafineriju.

Abramovič je prema Forbesu najbogatiji čovjek Rusije, a vlasnik je ili suvlasnik Chelseaja, Sibnefta (naftna kompanija, danas Gazprom), RUSAL-a (tvornica aluminijuma), Aeroflot (zrakoplovna tvrtka), Ruspravto (proizvođač automobila), te je na vrhu Chelseaja i CSKA Moskve

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lona
Prije objave teksta, ne bi bilo loše da se isti pročita. Skoro u svakom članku ima grešaka.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi