Englez izveo jednu od najluđih proslava ikad: Ovo je nešto što će se pamtiti

Nevjerovatni Luke O'Nien

Englez izveo jednu od najluđih proslava ikad: Ovo je nešto što će se pamtiti

M. Šljivak

Fudbaler Sunderlanda Luke O'Nien (27) imao je jednu od najluđih proslava pogotka u proteklih nekoliko godina i ono što je napravio nakon što je njegov saigrač Amad Diallo zatresao protivničku mrežu ostat će zauvijek zapamćeno.

Luke O'Nien već je četiri godine stanovnik Sunderlanda u čijem dresu je već odigrao 176 utakmica, ali ono što je napravio u meču protiv Huddersfielda dugo će se pamtiti.

Sunderland je kao gost u 19. kolu Championshipa pobijedio Huddersfield s 2:0, a do drugog pogotka gosti su stigli u šestoj minuti sudijske nadoknade.

Amad Diallo zatresao je mrežu domaćeg tima za potvrdu pobjede, a tokom slavlja ukazao se O'Nien sa svojom bizarnom proslavom o kojoj će se pričati.

Teško je riječima objasniti njegovu proslavu. Uspio je napraviti nešto o čemu se priča i definitivno je zaslužio pohvale za ovaj potez.

Proslava pogotka Lukea O'Niena definitivno je nešto što će ući u video kompilacije najluđih proslava ikad i ovaj 27-godišnjak će ostati prepoznatljiv pio ovoj proslavi pogotka.

Oglasi

Luke O'Nien je profesionalnu fudbalsku karijeru počeo u ekipi Watforda. U ovaj klub je stigao kao devetogodišnjak, ali pravu šansu u prvom timu nije dobio.

Otišao je 2015. godine nakon samo jedne odigrane utakmice za ovaj klub, većinu vremena je proveo u niželigašu Wealdstoneu, a zatim je postao član Wycombe Wanderersa.

U Sunderland stiže 2018. godine. Prošao je s ovim timom dosta toga, učestvovao je u dizanju iz pepela i povratku u Championship nakon dugogodišnjeg boravka u nižim rangovima.

Ukupno je O'Nien odigrao 176 utakmica za Sunderland u protekle nešto više od četiri godine i postigao je 15 pogodaka.

Ipak, proslava pogotka je ono što ga je vinulo među popularne sportiste na društvenim mrežama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi