Bivši prvak države se budi: Spektakl u najavi, a u pitanju je borba za drugu ligu

Navijači su već u delirijumu

Bivši prvak države se budi: Spektakl u najavi, a u pitanju je borba za drugu ligu

Haris Zilić

Najuzbudljivi dio sezone u Evropi su svakako finalni dueli play offa u Engleskoj za palsman u viši rang takmičenja.

Tako će u finalu na Wembleyu za plasman u Championship igrati Wycombe i Sunderland.

Sunderland je jedan od najstarijih klubova na Ostrvu osnovan 1879. godine, ali posljednjih sezona tabori u trećem rangu.

Sada se ukazala prilika da se popularne Crne mačke vrate u Championship, a navijači su već u delirijumu.

Poslano je čak 50.000 rezervacija za ulaznice na finalni meč od strane navijača Sunderlanda, a taj broj će u narednim danima biti sigurni veći. Vidjet ćemo koliko će Fudbalski savez u Engleskoj dozvoliti kapacitet Wembleya navijačima Sunderlanda.

Sunderland je u svojoj historiji šest puta bio prvak Engleske, dva puta osvajač FA Kupa, a 2007. godine ostvarili su promociju iz Chamionshipa u Premiership što je bila i posljednja promocija u viši rang, nakon toga je bio period padova.

Sa druge strane Wycombe je samo jendu szoznu proveo u Championshipu i sigurno će imati svoju računicu na Wembleyu.

Finale između Sunderlanda i Wycombea igra se 21. maja. Sundelrand je u polufinalu eliminisao Sheffield Wendsday, a Wycombe je bio bolji od MK Donsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti