Lukovac i Mujić za slavlje juniora Željezničara

Plave nade pobjedom otvorile sezonu

Lukovac i Mujić za slavlje juniora Željezničara

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Juniori Željezničara na najbolji mogući način otvorili su novu sezonu u Omladinskoj Premijer ligi BiH.

Naime, Željine nade danas su na Grbavici savladale Slaviju sa 2:0. Meč je kasnio 30 minuta zbog problema sa Comet sistemom, a kada je meč počeo Plavi su pokazali da žele samo tri boda.

Već u petoj minuti Amar Lukovac trese mežu golmana gostiju Krnetića. Bio je to konačan rezultat prvog poluvremena. U drugom dobra igra domaćih koja je krunisana pogotkom Mujić.

Prethodno mu je sjajno asistirao Elvir Duraković.

Mladost je jutros sa 4:0 savladala NK Čelik, dok su juniori Zrinjskog pogotkom Boškovića slavili u Krupi na Vrbasu nad Krupom (0:1).

Omladinska Premijer liga BiH, 1. kolo.

FK Željezničar - FK Slavija 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Željezničar: Kršić, Mešić, Duraković, Šušić, Lukovac, Nuhanović, Osmanović, Mušović, Mujić, Bezdrob, Zubanović. Još su igrali: Kaljić, Ramić, Bilić, Aljić, Mujkić.

FK Slavija: Krnetić, Lalović, Vidaković, Bjeloš, Parađina, Bandović, Maljukan, Hrustanbegović, Petrović, Kovačević, Tomić. Još su igrali: Kolić, Faladžić, Vasović, Sudžum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi