Sa Grbavice u 2. HNL

Mujarić 'digao sidro'

Sa Grbavice u 2. HNL

S. Mlaćo

FK Željezničar ovog ljeta napustio je i mladi Kemal Mujarić. Mujarić je proteklu sezonu sa dosta uspjeha nosio dres juniora Plavih sa Grbavice, ali je na kraju ipak odlučio da napusti klub te će karijeru nastaviti u hrvatskom drugoligašu Dugopolje. 

U juniorskoj Premijer ligi Mujarić je upisao 24 nastupa te dodao sedam nastupa, a četiri nastupa je upisao u u UEFA Ligi prvaka za juniore.

Na kraju sezone nije se našao u planovima prvog tima, te je odlučio da 'digne sidro' i svoju sreću potraži u Hrvatskoj.

Redove Željezničara prije par dana napustio je i Ahmed Hasanović koji će nositi dres Akademije FK Sarajevo, dok će bivši kapiten juniora Amir Velić u narednoj sezoni biti član federalnog prvoligaša Bosne iz Visokog.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

I naredne sezone juniore tima sa Grbavice će predvoditi Omer Joldić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti