Juniori BiH savladali Luksemburg, junak bio bek Sturma iz Graza
Foto: N/FSBiH

Mustafić za pobjedu

Juniori BiH savladali Luksemburg, junak bio bek Sturma iz Graza

Eldar Ganibegović

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Luksemburgu je večeras s 0:1 savladala domaću selekciju. U pitanju je drugo kolo prve faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Prvi pokušaj na meču imala je domaća ekipa. Duarte je šutirao u 3. minuti, no Šutković zaustavlja njegov udarac.

Do vodstva koje je značilo i pobjedu naše selekcije, BiH dolazi u devetoj minuti. Strijelac gola bio je Senad Mustafić.

Marčetić je pokušao u 19. minuti, brani Margato. Pet minuta kasnije, Čelik promašuje cijeli gol.

Šutković u 36. minuti opet zaustavlja udarac Duartea, da bi onda pokušavali Zrnić i Dardari, no neprecizno. Za kraj prvog dijela Šutković bilježi novu odbranu, ovaj put Dardariju.

Za početak drugog poluvremena vrijedi izdvojiti pokušaj Hamzića iz 56. minute kada brani Margato, da bi četiri minute kasnije Šutković po treći put večeras zaustavio Duartea.

Oglasi

Lohei, Irigoyen i Dardari su pokušavali od 70. do 75. minute, no izvukao se naš tim. Prva dvojica su promašili, dok je treći šut odbranio naš golman.

Do kraja su pokušavali Bejdić i Čelik na jednoj, te Souchard i Afonso na drugoj strani, no promjene rezultata nije bilo.

Ovaj trijumf gotovo sigurno znači i da smo se plasirali u elitnu rundu kvalifikacija. S četiri boda smo drugi na tabeli kolo prije kraja. Nizozemska koja je s 2:1 slavila protiv Azerbejdžana ima dva boda više.

U posljednjem kolu naša selekcija za tri dana igra protiv Nizozemske, dok će domaćin grupe i naš današnji protivnik, Luksemburg, igrati protiv Azerbejdžana.

# REPREZENTACIJA BROJ UTAKMICA BODOVI
1. Nizozemska 2 6
2. Bosna i Hercegovina 2 4
3. Azerbejdžan 2 1
4. Luksemburg 2 0

Makar neko je pobijedio Luksemburg ovih dana od naših selekcija. A selekcija je s ukupno 6:1 izgubila ove godine u dva meča protiv Luksemburga, dok je blamažu doživjela i ženska košarkaška reprezentacija.

(U-19) Kvalifikacije za EURO, prva faza, drugo kolo:

Luksemburg - Bosna i Hercegovina 0:1 (Mustafić 9')

Luksemburg: Alves; Irigoyen, Agostinelli, Ikene; Sever, Flick, Afonso, Lohel, Dardari; Duarte, Videira.

Bosna i Hercegovina: Šutković; Mustafić, Šušić, Čelik, Zrnić; Zahirović, Beganović, Čamber, Kovač, Hamzić; Marčetić.

Top Komentari

Mowzilla
Konacno, aferim ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti