Lulić i društvo su izašli na teren, ali gostiju "ni na vidiku"

Utakmica se neće igrati večeras

Lulić i društvo su izašli na teren, ali gostiju "ni na vidiku"

E. Škorić

Susret Lazio - Torino trebao bi da počne u 18:30 sati, no on se neće igrati danas.

Lazio i sudački tim stigli su na Olimpico, spremni za utakmicu, ali tim Torina nije doputovao nakon što im je ASL (lokalno zdravstveno tijelo) naložilo da ostanu u karantini zbog izbijanja koronavirusa i 10 prijavljenih slučajeva,

Vodstvo Serije A odbilo je da otkaže današnju utakmicu, dok je predsjednik italijanskog nogomenog saveza Gabriele Gravina uvjeren da je "objektivno nemoguće odigrati utakmicu".

U petak je također otkazana utakmica Torina i Sassuola. Vjerovatno će za zelenim stolom Lazio dobiti meč s 3:0, ali će Torino naknadnom žalbom moguće izbjeći poraz kao što je to bilo i u slučaju Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, Napoli nije doputovao na gostovanje Juventusu, izgubio je s 3:0 i ostao bez jednog boda, ali je naknadno usvojena žalba Napolitanaca i derbi će se igrati ovog mjeseca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi