Lunina žele tri velikana, on Perezu obećao ostanak samo pod jednim uslovom

Ukrajinac oduševio ove sezone

Lunina žele tri velikana, on Perezu obećao ostanak samo pod jednim uslovom

Esmer Oštraković

Iako je na početku sezone bio tek treća opcija na golu Real Madrida, Andrej Lunin s vremenom se izborio za broj 1 i trenutno djeluje tim nezamislivo bez njega.

25-godišnji Lunin je znao da iskoristi povredu Thibauta Courtoisa, potom se izborio za mjesto pored Kepe Arrizabalage, a u posljednjim mečevima na golu Reala radi čuda te je nedavno bio junak u eliminaciji Manchester Cityja na putu do polufinala Lige prvaka.

Predsjednik Reala Florentino Perez ponudio mu je odmah novi ugovor jer trenutni mu važi do ljeta 2025. godime, a njegove sve bolje igre privukle su pozornost velikana širom Evrope.

Reprezentativac Ukrajine nalazi se na spisku želja Manchester Uniteda, Bayerna i PSG-a.

“Postoji igrač kojem ugovor istječe iduće godine i Real Madrid želi nastaviti, ali Lunin razmišlja da ode ove ili sljedeće godine kao slobodan igrač ako ne bude starter.

Oglasi

Ima tri ponude. Jedna iz PSG-a, ali tu je Donnarumma, druga iz Manchester Uniteda i treća iz Bayern Minhena", rekao je novinar Eduardo Inda, prenosi fichajes.

Lunin je spreman da ostane samo u slučaju da bude prvi golman. On se nada da će to biti čak i nakon povratka povrijeđenog Courtoisa, za kojeg je ova sezona davno završena.

Što se tiče financijskih stvari, Ukrajinac nije nimao zahtjevan, Real će ih bez problema ispuniti, ali mu je važno jedino da mu obećaju da će biti prvi čuvar mreže.

Ukrajinac je u Madrid došao još prije šest godina iz ukrajinske Zoryje, ali je išao na posudbe u Leganes, Valladolid i Oviedo, no zadnjih sezona je član prve postave kraljevskog kluba, a ove sezone je eto i prvi izbor na golu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na 20 mečeva u La Ligi ima 13 primljeniuh golova i čak 10 cleensheetova i definitivno je u ovom trenutku jedan od najboljih golmana u Evropi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Svi znamo što ovo znači, hvala na svemu Lunine puno sreće u budućoj karijeri.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti