Luton Town je prvi putnik na Wembley

Izbacili Sunderland

Luton Town je prvi putnik na Wembley

Esmer Oštraković

Ekipa Lutona prvi je finalista doigravanja za nastup u Premiershipu u sledećoj sezoni nakon što su sa 2:0 savladali Sunderland.

Naime, u prvoj utakmici pobjedu je ostvarila ekipa Sunderlanda sa 2:1, ali su u revanšu bolji bili igrači Lutona koji tako idu na Wembley.

Gosti su došli na ovaj susret da brane prednost od jednog gola, ali je sve palo u vodu nakon samo deset minuta igre.

Tačno u 10. minuti utakmice Osho je postigao gol za vodstvo Lutona, te je od tog trenutka sve bilo otvoreno i gosti više nisu imali šta da brane.

Do kraja prvog poluvremena viđen je još jedan gol i ponovo u mreži gostiju. Doughty je asistirao, a gol za vodstvo od 2:0 postigao je Lockyer.

Niko nije mogao ni predpostaviti da je upravo taj gol bio posljednji na ovom susreti i da će upravo taj gol odvesti Luton na Wembley.

Oglasi

Do kraja utakmice Sunderland je pokušavao da dođe do izjednačenja i izbori produžetke, ali nisu uspjeli, te su na kraju eliminisani.

Ekipa Lutona tako će imati veliku priliku da naredne sezone igra u Premiershipu što bi naravno bila ogromna stvar za njih.

Niko prije početka sezone nije mogao ni pomisliti da će se Luton boriti za plasman u Premiership, ali sjajnim igrama su došli tu gdje jesu.

Njihov protivnik bit će pobjednik na utakmici između Middlesbrougha i Coventryja, a rezultat prve utakmice bio je 0:0.

Jasno je da je i na tom susretu sve otvoreno, a sigurno je da će finalna utakmice biti posebna za navijače Lutona koji se nadaju plasmanu u viši rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi