Svi se pitaju otkud Dembele na utakmici Sunderlanda, a sada je stiglo i jasno objašnjenje

Gledao meč Championshipa

Svi se pitaju otkud Dembele na utakmici Sunderlanda, a sada je stiglo i jasno objašnjenje

E. Čaušević

Francuski reprezentativac Ousmane Dembele iznenadio je sinoć fudbalsku javnost jer se pojavio na utakmici Sunderlanda i Sheffield Uniteda i mnogima nije bilo jasno šta igrač Barcelone radi na meču engleskog Championshipa, ali je ubrzo nakon toga stiglo objašnjenje.

Dembele je već duže od mjesec dana van terena zbog povrede od koje se uspješno oporavlja i bilo je špekulacija da bi mogao zaigrati u nedjelju u okršaju protiv Real Madrida, ali čini se da u Barceloni neće ništa rizikovati.

Xavi Hernandez dao je igračima dva slobodna dana pred El Clasico i mnogi igrači odlučili su to iskoristiti za kratki odmor, a Dembele je s prijateljima otputovao u Englesku i sinoć je sve iznenadio.

Naime, Dembele je gledao iz svečane lože utakmicu između Sunderlanda i Sheffield Uniteda u okviru engleskog Championshipa, te su se mnogi iznenadili kada su zvijezdu Barcelone vidjeli na tribinama ovog stadiona.

To je iznenadilo i režisera ovog prenosa koji je nekoliko puta prikazivao Dembelea i očito je i sam bio iznenađen otkud igrač Barcelone u loži.

Oglasi

Mnogi su se pitali zbog čega je Dembele došao baš na meč Sunderlanda i Sheffielda jer nema nikakvih veza s tim klubovima, ali ubrzo nakon toga pojavilo se jasno objašnjenje koje je riješilo tu misteriju.

Naime, Dembele je veoma dobar prijatelj s predsjednikom Sunderlanda, Kyrilom Louis-Dreyfusom, s kojim je i pratio utakmicu i bio je sinoć njegov gost.

Oni su se upoznali još prije nekoliko godina i čak su ljetovali zajedno par puta i zbog toga nije iznenađenje što je Dembele iskoristio odmor da posjeti svog prijatelja i pogleda njegov klub.

Na kraju prošle sezone Dembele je putem društvenih mreža čestitao Sunderlandu na ulasku u Championship i već tada vidjelo se da on i predsjednik tog kluba imaju odličan odnos.

Ovaj francuski biznismen ima samo 25 godina i daleko je najmlađi predsjednik nekog kluba u Engleskoj. Dolazak Dembelea je za njega sigurno velika čast, ali i dokaz sjajnog prijateljstva koje imaju već godinama.

No, na kraju oni nisu imali previše razloga za slavlje jer je Sunderland poražen od Sheffielda sa 2:1. Cijeli meč za goste odigrao je i bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić koji blista u dresu Sheffielda ove sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi