Klub iz Belgije oborio transfer rekord, ali saradnja sa poznatim "bratom" je dostigla vrhunac
FOTO: EPA

Snalažljivost na nivou

Klub iz Belgije oborio transfer rekord, ali saradnja sa poznatim "bratom" je dostigla vrhunac

Haris Zilić

U finišu transfer roka ništa ne može da nas iznenadi u svijetu fudbalu, a zanimljiva vijest nam stiže iz Belgije gdje će biti oboren rekord Jupiler lige kada su u pitanju transfer.

Rekord neće u ruke velikana Club Bruggea, Anderlechta, a ni u vlassištvo Genta, Genka, Standarda, rekord će oboriti jedan od timova sa najslabijim budžetom u ligi.

RWD Molenbeek će izdvojiti 25 miliona eura za 19-godišnjeg Ernesta Nuamaha koji dolazi iz danskog Nordsjaellanda.

Ova vijest je šokirala sve u Belgiji svi se pitaju kako je moguće da jedan mali klub kao RWD Molenbeek plati ovoliku sumu novca?

Tajna se krije u njihovom bratskom klubu iz Francuske.

Oglasi

Naime, RWD Molenbeek je filijala Lyona i pomenuti fudbaler će odmah na posudbu u Lyon kako bi se izbjeglo kršenje finansijskog fair playa.

Lyon je imao želju da dovede fudbalera iz Gane, ali transferom bi prekršio fair-play pa su odlučili da to malo drugačije izvedu.

Njihov mlađi brat iz Belgije kupio je Nuamaha i proslijedio ga na posudbu, naravno Lyon će se odužiti belgijskom klubu kroz ostala poslovanja.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ono što je zanimljivo da će Lyon morati otkupiti naredno ljeto internacionalca iz Gane nakon isteka posudbe, ali već imaju spreman plan. Pored manje sume novca RWD Molenbeeku bi ustupili i nekoliko igrača na posudbu.

Zanimljiva saradnja dva tima, a možemo reći snalažjlivost na nivou. Pao je rekord u Belgiji, a Lyon je zaobišao kršenje finansijskog fair-playa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi