Lyon i Zenit podijelili bodove na Parc Olympique Lyonnais stadionu

Prvi susret u skupini G

Lyon i Zenit podijelili bodove na Parc Olympique Lyonnais stadionu

Fudbaleri Lyona i Zenita podijelili su bodove u susretu 1. kola grupe G Lige šampiona jer su na stadionu Parc Olympique Lyonnais odigrali 1:1. 

Lyon je bio bolja momčad na ovom meču i možda je malo više zaslužio pobjedu, posebno zbog prikazanog u samom finišu, ali ipak je Zenit uspio da odense jedan bod.

Prvo poluvrijeme je bilo prilično izjednačeno. Lyon je više napadao i bio možda malo opasniji, ali Zenit je ipak iz jednog opasnog napada uspio da postigne gol. Bilo j to četiri minute prije odlaska na odmor, a pogodio je Azmoun.

U nastavku je Lyon bacio sve karte u napad i vrlo brzo dobio penal. Bilo je to u 50. minuti kada je siguran sa bijele tačke bio Memphis Depay.

Deset minuta nakon toga veliku priliku je za domaće imao Jeff Reine-Adelaide, ali šutirao je pored gola. Uzvraća i Zenit preko Dzyube, ali njegov šut brani Anthony Lopes. Lyon je više napadao u samom finišu, ali ipak mu se napadi nisu isplatili i ostalo je 1:1.

U narednom kolu Zenit igra kući protiv Benfice, dok Lyon gostuje kod Red Bull Salzburga. Drugi meč ove grupe igraju večeras u Lisabonu Benfica i Salzburg.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 1. kolo:

Lyon - Zenit 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi