Svjetski poznati klub u ambisu: Krtica sve izdaje, trener zaključao sebe i igrače u svlačionicu...

Problemima se ne nazire kraj

Svjetski poznati klub u ambisu: Krtica sve izdaje, trener zaključao sebe i igrače u svlačionicu...

Admin Čaušević

Jedan od najpoznatijih svjetskih klubova se nalazi u ogromnoj rezultatskoj krizi, a sada se u ekipi pojavila i krtica što dovoljno govori da je sama atmosfera među igračima katastrofalna zbog čega je trener povukao radikalan potez, ali bezuspješno.

Avantura Fabija Grossa na mjestu trenera Lyona nije počela najbolje. Nakon što je preuzeo slavni francuski klub stvari za njega idu jako loše s obzirom na tri poraza u četiri utakmice.

Kao da to nije dovoljno za prvaka svijeta iz 2006. godine, sada su se proširile glasine da je već blizu otkaza zbog ionako narušenog odnosa sa ekipom.

Sve je otkrio Jerome Rothen, koji je za RMC Sport rekao da je dobio dojavu o Grossu direktno iz svlačionice Lyona.

"Očito neću reći imena, ali nijedan igrač više ne može smisliti Grossa i mnogi i najvažniji igrači ekipe smatraju ga jednim od najgorih trenera koje su imali."

Oglasi

Nakon što se ta vijest pojavila trener Lyona zatvorio se danas popodne u svlačionicu s ciljem da pronađe krticu i cinkaroša u ekipi.

Prema onome što je objavio ugledni L'Equipe Grosso je vrlo ozbiljno shvatio izjave Rothena i ponovno okupio svoje igrače u poslijepodnevnim satima.

Zaključan u svlačionici sa svojim izabranicima pitao je ko je vani proširio određene glasine. Trener je također ekipi objasnio da se slična pogreška može dogoditi, ali da je izdajnik igrao protiv ekipe u dovoljno komplikovanoj situaciji.

Nakon više od trideset minuta niko se nije oglasio, a italijanski trener je odlučio otkazati popodnevni trening te je igrače poslao kućama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neki od klupskih čelnika su iznijeli prijedlog da ako se niko sam nije prijavio, igrači trebaju razmisliti o pisanju zajedničkog saopštenja za javnost kako bi bilo jasno da je grupa na strani trenera.

Lyon je zakovan za samo dno Ligue 1 sa svega osvojena tri boda nakon devet odigranih utakmica. Za vikend su izgubili od konkuretna za opastanak Clermonta sa 1:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi