Psovke, tuga, bijes: Bivši prvak proživljava pakao, navijači izgubili živce

Bilo je i žestokog skandiranja

Psovke, tuga, bijes: Bivši prvak proživljava pakao, navijači izgubili živce

Haris Zilić

Teška, užasna sezona za bivšeg prvaka. Sezona kakvu nisu sanjali ni u najgorim noćnim morama, nastavljena je i u vikendu iza nas još jednim udarcem, možemo reći i "šamarčinom".

Kultni francuski klub Lyon fenejraš je Ligue 1 sa tri boda u devet odigranih kola i bez trijumfa. Najgori start u historiji kluba, navijači su ljuti, razočarani, bijesni.

Kap koja je prelila čašu desila se u nedjelju kada je Lyon na svom terenu sa 2:1 poražen od Clermonta u derbiju začelja i tako je od pomenute ekipe preuzeo fenjer.

Navijači su okrenuli leđa igračima, a nakon sinoćnjeg meča ogromni zvižduci, vrijeđanje i teške riječi upućene prema igračima.

Jedan dio tribine skandirao je i "Ligue 2", aludirajući na to da bi Lyon od naredne sezone mogao biti drugoligaš.

Oglasi

Ni promjene trenera nisu urodile plodom i očigledno je pred ovim klubom teška, teška sezona.

U narednom kolu imaju teško gostovanje, igraju derbi protiv Marseilla,ali to će biti samo derbi na papiru i težak zadat za Lavove.

Lyon je u svojoj hisotriji sedam puta bio prvak Francuske i to sve u periodu od 2001. do 2008. godine. Pet puta su osvajali Kup Francuske, a jednom Liga Kup.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interesantno da su igrali polufinala tri evropska takmičenja, Lige prvaka, Evropa lige i Kupa pobjednika Kupova.

Dres ovog slavnog kluba nosio je i naš Miralem Pjanić i pružao odlične partije na legendarnom Gerlandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi