Sudija i igrači Marseillea bili u šoku kada su čuli šta govori spiker na stadionu

Buquet nije donio takvu odluku

Sudija i igrači Marseillea bili u šoku kada su čuli šta govori spiker na stadionu

E. Čaušević

Derbi između Lyona i Marseillea prekinut je sinoć na samom početku zbog incidenta koji su izazvali navijači domaćeg tima.

Naime, nakon samo nekoliko minuta utakmice Dmitri Payet je htio da izvede korner s desne strane, a onda ga je jedan od navijača Lyona pogodio flašom u glavu.

Payet je ostao da leži na terenu gdje mu se ukazala ljekarska pomoć i na krau je uspio da ustane i izađe s terena, te s ekipom ode u svlačionicu jer je sudija Rudy Buquet odmah prekinuo meč.

Glavni sudija poslao je igrače oba tima u svlačionice kada je vidio šta se desilo i već tada je bilo jasno da su male šanse da se derbi između Lyona i Marseillea nastavi.

Cijela drama trajala je skoro dva sata jer nije bilo nikakvih informacija oko nastavka utakmice. No, nakon sat vremena od prekida meča spiker na stadionu je izašao na teren i rekao da se meč nastavlja što je oduševilo navijače.

Oglasi

Ubrzo nakon toga igrači Lyona su se ponovo pojavili na terenu i počeli da se zagrijavaju, ali s druge strane fudbaleri Marseillea su odbili to da urade.

Nakon desetak minuta i igrači Lyona su otišli u svlačionicu i bilo je jasno da od odigravanja meča nema ništa. Dva sata nakon prekida stigla je i zvanična informacija da se utakmica prekida.

Jutros iz Francuske stižu zaista čudne informacije jer je sudija Buquet odmah znao da se meč neće nastaviti, ali nikome nije bilo jasno zašto je spiker na stadionu izašao i rekao da se utakmica nastavlja.

Glavni sudija je nakon meča potvrdio da uopšte nije dao dozvolu spikeru za takvu izjavu i da je od početka znao da neće nastaviti utakmicu, ali da je morao prije toga održati razgovore s predstavnicima oba kluba.

U svlačionici Marseillea su bili u šoku kada su čuli spikera kako govori da se meč nastavlja, ali ubrzo sudija Buquet ih je smirio i potvrdio im je da od toga neće biti ništa.

Vođa navijača ošamario huligana koji je pogodio Payeta

Ubrzo nakon što je meč prekinut vođa navijača domaćeg tima prišao je do tribine na kojoj se desio incident. Odmah su identifikovali navijača koji je bacio flašu, te mu je očitao lekciju i opalio šamar što su kamere snimile.

[twitter]https://twitter.com/stvrkimback/status/1462515257038016523[/twitter]

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mediji u Francuskoj potvrdili su da su uhapšene četiri osobe nakon ovog incidenta među kojima je i jedno maloljetno lice.

Oni su imali saslušanje u policiji i sigurno je da će biti kažnjeni. Također, očekuje se da klub ovom huliganu zabrani dolaske na stadion Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi