Divljački start pomahnitalog kapitena Lyona, sudija mu odmah pokazao put ka svlačionici!

Lacazette nije mogao da se kontroliše

Divljački start pomahnitalog kapitena Lyona, sudija mu odmah pokazao put ka svlačionici!

E. Čaušević

Lyon je sinoć doživio težak poraz na svom terenu od Montpelliera sa 4:1 u meču drugog kola francuske Ligue 1, a utakmicu je obilježio divljački potez Alexandrea Lacazettea koji je dobio direktan crveni karton u finišu meča.

Lyon je imao ulogu favorita i niko ni slutio nije da će ovaj tim doživjeti tako težak poraz od Montpelliera.

Gosti su odigrali fantastično i već nakon sat vremena igre sve je bilo riješeno. Montpellier je poveo u 20. minuti golom Nordina, dok je Al-Tamari u finišu prvog poluvremena pogodio mrežu Lyona za 2:0.

Lyon je bacio sve karte u napad, a to je gostima ostavilo još više prostora za kontre. U 66. minuti Montpellier dolazi i do trećeg gola, a po drugi put u listu strijelaca upisao se Al-Tamari.

Nadu Lyonu tri minute kasnije vratio je iskusni Lacazette koji je pogodio za 1:0, no desetak minuta kasnije on je bio i najveći tragičar.

Oglasi

Lacazette je izgubio živce nakon što mu sudija nije svirao faul u jednom duelu, a potom je divljački nasrnuo na Savaniera kojeg je namjerno udario po nogama, a glavni sudija ovaj put nije imao milosti.

On je odmah kapitenu Lyona pokazao direktan crveni karton i put ka svlačionici iako se on čudio zašto je isključen.

[twitter]https://twitter.com/Carra234/status/1692971131571995033[/twitter]

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na usporenom snimku se najbolje vidjelo kako žestok prekršaj je to bio i na svu sreću Savanier je uspio da se izvuče bez povrede.

Montpellier je trenutno lider na tabeli sa četiri boda, dok je za Lyon ovo očajan početak sezone i drugi poraz zbog čega je ovaj klub posljednji na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi