Ne tako davno bili prvaci Francuske, a sada dovode dojučerašnjeg golmana FK Sarajevo

Dizdarević u Francuskoj

Ne tako davno bili prvaci Francuske, a sada dovode dojučerašnjeg golmana FK Sarajevo

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Mladi bh. golman Belmin Dizdarević karijeru će nastaviti u Francuskoj i to u redovima tima koji je ne tako davno bio prvak Francuske.

Prije nekoliko dana je ozvaničen rastanak između FK Sarajevo i Belmina Dizdarevića, a sada je poznato gdje će mladi bh. golman nastaviti karijeru.

Novi klub Belmina Dizdarevića je Montpellier, koji je 2012. godine prvi i posljednji put bio prvak Francuske.

Dolazak mladog bh. golmana potvrdio je i predsjednik ovog kluba, Laurent Nicollin, no i istakao da će biti tek treći izbor.

"Radi se o mladom golmanu s velikim potencijalom. Sada je na njemu da radi i napreduje", rekao je Nicollin, pa nastavio:

"Mislimo da su pred nama dvije do tri godine čekanja i strpljenja s našim mladim golmanima. To će uspostaviti dobru vezu njih i ostatka ekipe."

Oglasi

Ovaj21-godišnji Zeničanin je dva puta osvajao prvenstvo BiH sa Sarajevo, te je dva puta osvajao Kup naše zemlje. Na Koševo je došao kao omladinac iz Čelika, a prethodno branio i u kakanjskoj Mladosti kao posuđen golman.

Protekle sezone upisao je ukupno 16 nastupa, dok je sveukupno na golu prvog tima Sarajeva branio na 56 utakmica. Nije još poznato gdje nastavlja karijeru, ali govorilo se o transferu u Montpellier i nije isključeno da će talentovani golman put Francuske.

Njegov odlazak bi ujedno trebao značiti i novu kupovinu Sarajeva, a poznato je da već neko vrijeme uprava ovog kluba traga za golmanom. Postoji nekoliko kandidata, među njima i Matej Delač, koji je trenutno u Danskoj, ali šuška se kako bi se mogao vratiti na Koševo već ovo ljeto.

Tako je Dizdarević postao osmi igrač koji je direktno iz naše lige otišao u jednu od najjačih pet evropskih liga, a prethodno je to uradio Halid Šabanović koji je otišao iz Sarajeva u Angers.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dizdarevića što se tiče, upisao je 22 nastupa u mlađim selekcijama Bosne i Hercegovine, dok je u decembru 2021. stojao na golu A tima u onoj prijateljskoj utakmici protiv SAD-a. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Dali j Sarajevo sta dobilo za odstetu?
2 0
bk123
Neznam da li je baš pametan izbor...mlad dečko a otiso da bude 3 golman...neznam želim mu sreću al mislim da je bilo bolje da je otiso negdje gdje će braniti...2 golman rijetko dobije šansu a tek 3 kad će na red...u svakom slučaju sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi