U Arsenalu su bili kao braća, a onda je on potpisao za Chelsea: Prvi mi se javio, ali ne da čestita

Aubameyang iznenadio mnoge svojim transferom

U Arsenalu su bili kao braća, a onda je on potpisao za Chelsea: Prvi mi se javio, ali ne da čestita

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang ljetos je potpisao za Chelsea što je izazvalo bijes kod navijača Arsenala.

Poznato je da je Aubameyang nekoliko sezona nastupao u dresu Arsenala i nosio je čak kapitensku traku u ovom klubu, a potom je početkom godine nakon nesuglasica s Mikelom Artetom otišao u Barcelonu.

U Barceloni je imao odličnu polusezonu i očekivalo se da će ostati na Camp Nou, no on je sve šokirao odlukom da napusti katalonski klub i potpiše za Chelsea.

Navijači Arsenala smatraju da im je Gabonac zabio nož u leđa i da ih je itekako izdao potpisom za ljutog gradskog rivala.

To mu na Emiratesu sigurno nikada neće oprostiti jer su to stvari koje se jednostavno ne rade.

Koliko su svi bili iznenađeni odlukom da ide u Chelsea potvrdio je i sam Aubameyang. On je dao intervju za BBC i pričao je o transferu u Chelsea i otkrio da je dobio razne poruke zbog toga.

Oglasi

Priznao je da su mu se javljali i nekadašnji saigrači iz Arsenala koji su smatrali da su to samo izmišljotine u medijima. Posebno je istakao svog prijatelja Alexandera Lacazettea koji mu je jasno dao do znanja da mu zamjera što ide u Chelsea.

"Mi smo zaista bliski prijatelji. Odlično smo sarađivali dok smo bili u Arsenalu i u stalnom smo kontaktu i danas. On mi se prvi javio kada sam potpisao za Chelsea i kada je taj transfer postao zvaničan", priča Aubameyang, a zatim ga je novinar pitao da li mu je Lacazette poželio sreću u novom klubu.

"Pa i ne baš. Samo me je pitao da li stvarno to radim. I kada je čuo špekulacije oko toga javljao mi se i pitao da li je to samo izmišljotina. Nije mu drago što sam to napravio i iskreno mi je to rekao".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aubameyang je u Arsenalu proveo ukupno četiri godine i na 163 utakmice zabio je 92 gola u dresu Topnika.

Klub nije napustio na baš lijep način zbog Artete, te je očito i to bio jedan od razloga zašto je na kraju potpisao za ljutog gradskog rivala iako to Auba sigurno neće nikada priznati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Uvijek su DOBRE IGRACE privlacile igre u VELIKANIMA..jasno Vam je zasto je Auba otisao iz AR567ALA, prvo u Barsu potom u Chelsea...
1 4
StarMoVe
Plavci plastika! Reciklirana plastika..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi