Rastu tenzije u francuskom velikanu: Navijači krenuli u otvoreni "rat" sa igračima i upravom kluba

Zbog loših rezultata

Rastu tenzije u francuskom velikanu: Navijači krenuli u otvoreni "rat" sa igračima i upravom kluba

E. Oštraković

Jedna od ekipa kojoj ove sezone nikako ne cvjetaju ruže jeste Lyon koji se nakon sedamnaest odigranih utakmica nalazi na skromnom osmom mjestu sa 24 osvojena boda.

Poređenja radi, ekipa koja se nalazi na trećem mjestu koje vodi u kvalifkacije za Ligu prvaka ima čak dvanaest bodova prednosti u odnosu na Lyon.

Nakon što su 2022. godinu završili sjajnom gostujućom pobjedom protiv Bresta od 2:4, očekivalo se da na isti način krenu 2023. godinu.

Ipak, navijači su 1. januara doživjeli novi šok, a razlog je bio domaći poraz od ekipe Clermonta. Rezultat je bio 0:1 za goste.

Igrama svojih fudbalera nisu zadovoljni ni navijači Lyona koji su odlučili da konačno nešto urade, kako bi natjerali igrače da igraju bolje.

Tako su po gradu lijepili fotografije određenih nogometaša, ali i članova uprave kluba, te su im poslali jasnu poruku.

Oglasi

"Djeluj ili odlazi", stoji u poruci prema određenim fudbalerima Lyona, kao i članovima uprave, a jasno je da je ovo otvoreni rat navijača i igrača.

Navijači su prozvali Houssema Aouara, Jeffa Renea-Adelaidea, Thiaga Mendesa, Karla Toko-Ekambija, Damiena da Silvu, Moussu Dembelea, a ostali igrači su bili pošteđeni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada je riječ o članovima menadžmenta, prozvan je Bruno Cheyrou, a ostaje da vidimo kakav će odgovor biti svih prozvanih.

Lyon već danas igra svoju utakmicu u okviru kupa i na domaćem terenu dočekuju Metz, a sigurno je da će se sve nastaviti na stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi