Perez mora isplatiti bonus za transfer kojeg je Real ostvario prije 13 godina!

Poznato o kojoj cifri se radi

Perez mora isplatiti bonus za transfer kojeg je Real ostvario prije 13 godina!

Admin Čaušević

Prilikom prodaje igrača klubovi u kupoprodajne ugovore nastoje da ugrade što je moguće više klauzula sa raznim bonusima. 

Ko čeka taj dočeka. Iznos možda nije preveliki, ali je svakako vrijedan. Čekalu su Lyonu ui konačno dočekali bonus od Real Madrida.

Naime, kada je prodao Karima Benzemu u Real Madrid 2009. godine predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas se osigurao i bonusom u slučaju da Francuz osvoji Zlatnu loptu.

To se desilo 13 godina kasnije pa će prema pisanju L'Equipea Real Madrid francuskom klubu morati uplatiti iznos od milion eura.

Benzema je počeo trenirati fudbal u Lyonu gdje je stekao i igračku afirmaciju poslije toga je uslijedio transfer u Real Madrid vrijedan 35 miliona eura.

U međuvremenu je postao drugi najbolji strijelac u historiji Reala, a Zlatna lopta je kruna na jednu vrhunsku karijeru kojoj se još uvijek ne nazire kraj bez obzira što Benzema ima 35 godina.

Benzema s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone, ali gotovo sigurno će ga produžiti jer su navodno već sve dogovorili oko novog ugovora i jasno je da on ostaje na Santiago Bernabeu.

On je i sinoć odgovorio na pitanje oko nastavka karijere i jasno je dao do znanja svima da će ostati u Real Madridu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Završit ću karijeru u Real Madridu. Nema nikakvih drugih opcija što se toga tiče", rekao je kratko i jasno najbolji igrač svijeta.

Inače, najveće iznenađenje na ceremoniji dodjele Zlatne lopte svakako predstavlja činjenica da Real Madrid nije izabran za najbolji tim u prošloj sezoni bez obzira na osvojenu Ligu prvaka. To priznanje je pripalo Manchester Cityju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Čuj najbolji igrač svijeta HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ispa mi kahva iz ruke
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi