Navijači Lyona traže od navijača da prestanu nositi zelene kopačke, a razlog je svima poznat

Tu boju ne mogu nikako da podnesu

Navijači Lyona traže od navijača da prestanu nositi zelene kopačke, a razlog je svima poznat

Endin Čaušević

Navijači Lyona prije desetak dana iznenadili su sve kada su okačili transparent na tribini i zatražili su od svojih igrača da prestanu nositi zelene kopačke.

Lyon je u prošlom kolu na svom terenu pobijedio Troyes sa 4:1, ali je ovu utakmicu obilježila nevjerovatna poruka navijača koji su zatražili od igrača svog kluba da prestanu nositi zelene kopačke.

Fudbalska javnost bila je iznenađena potezom navijača Lyona i nikome nije bilo jasno zašto od svojih igrača traže da prestanu nositi kopačke te boje.

Isti transparent pojavio se i na sinoćnjoj utakmici kada je Lyon gostovao kod Reimsa, a jedan od navijača je okačio transparent na kojem je prekrižena kopačka zelene boje.

[twitter]https://twitter.com/BNNFRNews/status/1560937429691170816[/twitter]

Međutim, francuski mediji su uspjeli saznati šta predstavlja ta poruka i zašto navijači Lyona traže takvu bizarnost od igrača koji nastupaju za njihov voljeni klub.

Oglasi

Naime, poznato je da je Lyonov daleko najveći rival u Francuskoj ekipa St. Etiennea, a rivalstvo s ovim klubom traje već desetljećima.

Također, jasno je da je zelena boja upravo zaštitni znak St. Etiennea i zbog toga su navijači Lyona od svojih fudbalera zatražili da ne nose kopačke te boje jer ih one podsjećaju da ljutog rivala.

Na transparentu pored prekrižene zelene kopačke je pisalo još: "Poštujte našu tradiciju".

Image: FootyHeadlines

U Lyonu ima nekoliko igrača koji su nosili zelene kopačke na početku sezone i bit će zanimljivo vidjeti da li će ispoštovati ono što navijači traže od njih.

Ovo nije prvi put da navijači Lyona imaju takav zahtjev. Ranije su probleme imali napadači Sidney Govou i Bafetimbi Gomis koji su također nosili zelene kopačke, a tada su im čak čelnici kluba poručili da je to neprihvatljivo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iako su Govou i Gomis bili legendarni igrači ovog tima i postizali su mnogo golova po sezoni to nije ništa značilo onog trenutka kada bi igrali u zelenim kopačkama, te bi odmah nakon meča dobili poruku da to više ne rade.

Top Komentari

denimen9
Udar na Bošnjake
7 2
Fixa
Udar na bosnjoke
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi