U Francuskoj donesena kazna kakvu moderni fudbal ne pamti!

Mnogi će reći potpuno opravdano

U Francuskoj donesena kazna kakvu moderni fudbal ne pamti!

Admin Čaušević

Disciplinska komisija FS Francuske je donijela najradikalniju kaznu koju je svijet fudbala vidio posljednjih nekoliko godina. 

Utakmica Kupa Francuske između Paris FC i Lyona je prekinuta zbog navijačkih rezerva, a nekoliko sedmica kasnije stigle su zaista rigorozne kazne.

Naime, FS Francuske je oba kluba kaznio izbacivanjem iz takmičenja što je na neki način presedan u modernom fudbalu.

To znači da je njihov naredni potencijalni protivnik, ekipa Nice, automatski prošla u naredno kolo takmičenja.

Osim toga, Lyon je prošao sa kaznom zabrane slanja navijača na gostovanja do kraja sezone u svim takmičenjima, dakle i u Ligue 1.

Lyon je prošao i sa novčanom kaznom od 52.000 eura, dok je stadion Paris FC suspendovan za narednih pet utakmica. Drugoligaš je kažnjen i sa 10.000 eura.

Top Komentari

MaDaj
Može mi neko reci šta piše u ostatku teksta ja prestao citati kod “prekinuta zbog navijačkih rezerva,”
11 0
salt_city
Hahaha joj naslova
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi