U Marseilleu bijesni zbog "kazne" koju je Lyon dobio za Dimitrija Payeta

Nezadovoljni presudom

U Marseilleu bijesni zbog "kazne" koju je Lyon dobio za Dimitrija Payeta

Eldar Ganibegović

Mnogi su se radovali derbiju koji su trebali odigrati Marseille i Lyon 21. novembra, ali on je prekinut već u osmoj minuti utakmice.

Naravno, razlog je svima poznat. Jedan navijač, ako se tako uopšte može nazvati, pogodio je Dimitrija Payeta flašicom vode u glavu, te je utakmica prekinuta.

Pomenuti huligan je procesuiran i dobio je šest mjeseci uslovno zatvora, te pet godina zabrane ulaska na stadione.

[twitter]https://twitter.com/stvrkimback/status/1462515257038016523?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1462515257038016523%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsport.ba%2Ffudbal%2Fvoda-navijaca-lyona-prisao-huliganu-koji-je-pogodio-payeta-u-glavu-i-opalio-mu-samar%2F412845[/twitter]

Kazna je sada stigla i za Lyon. Nekadašnjem prvaku Francuske oduzet je jedan bod i tri utakmice će morati igrati pred praznim tribinama, s tim da su jednu već odigrali.

Čelnici Marseillea bijesni su zbog ove odluke, a pred medije je izašao direktor komunikacija ovog kluba, Jacques Cardoze:

"Niko od nas nije pozvan da razgovara s Disciplinskom komisijom. Ma niko nas nije ni kontaktirao, to je smiješno. Utakmica je prekinuta poslije nekoliko minuta, a žrtvu incidenta uopšte nisu pozvali. Da li ste ikada vidjeli da sud ne pozove žrtvu da čuje njihovo viđenje situacije? Lyon je sve ublažio, a u izvještaju se čak nigdje ne navodi da nije bilo zaštitne ograde između terena i tribina."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Utakmica Lyona i Marseillea bit će naknadno odigrana.

Marseilleu trenutno ide mnogo bolje, s obzirom na to da je 3. u ligi s 29 bodova, dok je Lyon tek na 12. poziciji, ali sa samo šest bodova manje. Jasno, oba tima imaju i po utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi