Francuska Škotima napravila isti problem kao i Bosni i Hercegovini

Zabranjen dolazak navijača

Francuska Škotima napravila isti problem kao i Bosni i Hercegovini

E. Ganibegović

U četvrtak će škotski Rangers gostovati kod Lyona u 6. kolu Evropske lige.

Ipak, na Olimpik Parku neće se naći i navijači ovog tima i to po odluci francuskih vlasti.

"Prošle sedmice je Francuska pristala da na utakmicu dođe 2.200 naših navijača. Odluka kojom je to promijenjeno je zaista zbunjujuća i frustrirajuća, naročito ako se uzme u obzir da je donijeta u tako kratkom roku. Žao nam je naših navijača koji su mjesecima unaprijed planirali ovo putovanje", stoji u saopštenju škotskog kluba.

Ovo nije prvi put da je navijačima Rangersa zabranjeno putovanje na gostujuće utakmice, a naročito zbog pordnih i uvrijedljivih poruka koje imaju običaj slati.

Podsjetimo, sličan problem s Francuzima imali su i navijači Bosne i Hercegovine kojima je bio zabranjen dolazak na utakmicu Francuske i BiH u Strasbourgu 1. septembra. Naravno, tada je problem bio COVID-19.

Što se tiče Lyona i Rangersa, bez obzira na ishod ove utakmice oba tima plasirat će se u osminu finala. Lyon je prvi u grupi s maksimalnih 15 bodova, dok je Rangers drugi sa sedam.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ukoliko se Sparta i izjednači s Rangersom na kraju, škotski tim će proći zbog boljeg međusobnog omjera.

Tako će biti u ovoj grupi zanimljivo ispratiti meč Sparte i Brondbyja koji će se boriti za 3. mjesto i nastavak evropskog puta u Konferencijskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi